Wymagania standardu BRC wydanie 7
Data: 17.10.2018 Miejsce: Łajski
Czas trwania: 5 h
Cel szkolenia
Celem szkolenia jest zdobycie praktycznej wiedzy dotyczącej standardu BRC (wydanie 7) w branży spożywczej.
Szkolenie skierowane do
Szkolenie skierowane jest do wszystkich osób zainteresowanych tematyką związaną z bezpieczeństwem żywności, systemami jakości oraz aktualnymi standardami, a szczególnie do producentów żywności.
Program
1. System BRC jako zharmonizowany standard łączący narzędzia zarządzania oraz programy warunków wstępnych, w tym wymagania dotyczące:
infrastruktury, mediów, wyposażenia, surowców, warunków produkcji, składowania, procesów mycia i dezynfekcji, zapobiegania szkodnikom, higieny osobistej, reklamacje, wycofania wyrobów z rynku,
wymagania w zakresie zalecanych mechanizmów komunikacji z klientem, aktywna ochrona żywności, bioterroryzm.
2. Polityka jakości i bezpieczeństwa żywności.
3. Podstawowe założenia standardu BRC.
4. Ocena narażenia potencjalnego zagrożenia zafałszowaniem lub zastępowaniem innym surowcem.
5. Informacje o produkcie – autentyczność produktu.
6. Identyfikowalność surowców.
7. Analiza i doskonalenie systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności (weryfikacja skuteczności procesów, walidacja kombinacji środków nadzoru, audity wewnętrzne, działania korygujące i zapobiegawcze).
8. Podsumowanie i zakończenie szkolenia.
Szkolenie realizowane będzie w godzinach: 10.00 - 15.00
Warunki uczestnictwa
Zgłoszenia przyjmujemy do 09.10.2018 r. Formularze zgłoszeniowe dostępne są na stronie www.jars.pl (link: http://jars.pl/oferta/uslugi-techniczne/szkolenia-konsultacje-weryfikacje/formularz-zapisu-na-szkolenia ).
Koszt szkolenia:
499 zł + 23% VAT za osobę: przy zgłoszeniu 1 osoby z firmy.
439 zł + 23% VAT za osobę: przy zgłoszeniu 2 lub więcej osób z firmy.
Koszt obejmuje: wykłady, materiały szkoleniowe, certyfikat potwierdzający uczestnictwo w szkoleniu oraz przerwy kawowe i obiad.
W razie pytań zachęcamy do kontaktu:
- telefonicznego: (48) 22 783 17 34
- mailowego: szkolenia@jars.pl
Zapytaj organizatora o szczegóły