Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Zaawansowany rentgen Ishida wyróżniony nagrodami branżowymi

Jakość i bezpieczeństwo żywności zawsze miały ogromne znaczenie dla jej  producentów i przetwórców. Jednak na dzisiejszych wysoce konkurencyjnych rynkach, przy  presji  na marże, jak i potrzebie  maksymalizacji przepustowości oraz wydajności na liniach produkcyjnych i pakujących, wymóg skutecznych systemów kontroli jakości nigdy nie był większy. 


Co równie ważne, sprzedawcy detaliczni także narzucają coraz bardziej rygorystyczne standardy jakości, podczas gdy rozprzestrzenianie się kanałów mediów społecznościowych sprawia, że głos konsumenta – szczególnie jeśli chodzi o reklamacje – staje się coraz głośniejszy. Oznacza to, że nawet niewielki problem z jakością może narazić markę nie tylko na kary finansowe, ale także na utratę reputacji.


Ishida IX-PD pomaga producentom sprostać tym wyzwaniom dzięki wprowadzeniu nowego czujnika i technologii przetwarzania obrazu. Zapewnia to najwyższy poziom czułości wykrywania, utrzymując bardzo wysoką rozdzielczość i wyraźniejszy obraz niż konwencjonalne systemy rentgenowskie. 


W rezultacie nowy model może wykrywać zarówno ciała obce o niskiej gęstości, jak i te o bardzo małych rozmiarach – na przykład ości w filetach rybnych i drobne druty ze stali nierdzewnej – z doskonałą dokładnością, umożliwiając jednocześnie producentom utrzymanie wysokich wskaźników wydajności. Jest również w stanie niezawodnie wykrywać ciała obce w zastosowaniach, w których produkty nakładają się na siebie lub stoją w opakowaniu.


W testach IX-PD wykazał prawie 100% wykrywalność kości w różnych produktach, w tym w kurczaku, pokrojonym w kostkę mięsie i kiełbasach, na przykład osiągając wzrost z 40% do 100% w porównaniu z istniejącymi technologiami rentgenowskimi do wykrywania kości w filetach z piersi kurczaka. 


Zwiększone możliwości wykrywania IX-PD dodatkowo minimalizują potrzebę ręcznych inspekcji, a zdolność urządzenia do rozpoznawania różnicy między żywnością a ciałami obcymi z dużą dokładnością zmniejsza odsetek błędów w wykrywaniu. W ten sposób firmy mogą utrzymywać rygorystyczne procedury kontroli jakości bez uszczerbku dla przepustowości.


"Podczas gdy producenci żywności już teraz narzucają rygorystyczne standardy jakości
i bezpieczeństwa, nawet najmniejszy błąd może mieć dziś poważne konsekwencje dla wizerunku firmy lub marki" – mówi Dominika Puszczyńska, Product Manager X-ray Inspection Systems w Ishida Europe.


"Dlatego też IX-PD został opracowany, aby zaoferować firmom najlepszą czułość i pełne zaufanie do skuteczności ich procedur kontroli jakości. Jesteśmy niezwykle dumni, że ten znaczący postęp w technologii kontroli rentgenowskiej został doceniony poprzez zdobycie tej prestiżowej nagrody".

 

*IX-PD oznacza aparat rentgenowski z podwójną energią zliczania fotonów. Ten nowy rodzaj technologii wykrywania promieniowania rentgenowskiego, podwójne przetwarzanie energii w połączeniu z nowym czujnikiem, osiąga wysoką czułość zarówno w przypadku bardzo małych, jak i mało gęstych ciał obcych. 


Źródło: Ishida

 

Pytania dotyczące zakupu maszyn Ishida:

Fenix Systems Sp. z o.o. 

ul. Długa 40, 

05-530 Góra Kalwaria

Tel: 605 212 210

E-mail: biuro@fenixsystems.eu                                                                   

****************************************************************************************************


O marce Ishida:

 

Ishida jest światowym liderem w projektowaniu, produkcji i instalacji kompletnych rozwiązań do ważenia, pakowania i kontroli dla przemysłu spożywczego. Pomaga producentom zwiększyć automatyzację, zmniejszyć koszty i przestoje, zwiększyć wydajność operacyjną i zmaksymalizować zyski. 

Z zainstalowaną globalną bazą znacznie przekraczającą 100 000 maszyn przemysłowych, obejmującą ogromną liczbę zastosowań i rynków końcowych, firma jest niekwestionowanym liderem na światowym rynku wag wielogłowicowych i jednym z wiodących globalnych dostawców urządzeń do pakowania przekąsek, traysealerów, systemów kontroli rentgenowskiej, wag kontrolnych, wykrywaczy nieszczelności i rozwiązań Przemysłu 4.0.

Ta szeroka gama produktów, wraz z dogłębną wiedzą i doświadczeniem firmy w wielu branżach, oznacza, że Ishida jest w stanie zaprojektować i zainstalować kompletne rozwiązania "pod klucz" dla rynków takich jak przekąski i inne suche produkty spożywcze, mięso, drób, ryby, nabiał, dania gotowe i świeże produkty.


Wizją firmy jest odgrywanie trwałej i niezbędnej roli w globalnym łańcuchu dostaw żywności, zapewniając, że produkty spożywcze są dostarczane i konsumowane bezpiecznie, wydajnie i w sposób zrównoważony na całym świecie.

Słowa kluczowe:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.