Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 22.10.2019 Miejsce: Poznań
Czas trwania: 5 h
Celem szkolenia jest zdobycie wiedzy z zakresu zafałszowania żywności.
Szkolenie skierowane jest do wszystkich osób zainteresowanych tematyką związaną z zafałszowaniem żywności.
1: Zafałszowanie a błąd produkcyjny - definicje, podobieństwa i różnice
2: Cele fałszowania
3: Najbardziej znane przypadki fałszerstwa żywności
4: Poszukiwanie możliwych zafałszowań - pogoń za oszustem - czego i gdzie szukać?
5: "Wzorcowa" żywność- skąd ją wziąć?
6: Autentykacja żywności - techniki klasyczne i instrumentalne
7: Techniki instrumentalne - chromatograficzne, elektrochemiczne, analizy śladowej - w poszukiwaniu zafałszowań
8: Techniki spektralne
9: Czy zafałszowanie widać gołym okiem - jakich niepokojących znaków szukać
10: Przykładowe zafałszowania, z jakimi może spotkać się konsument i laboratorium.
Szkolenie realizowane będzie w godzinach: 10.00 - 15.00
Zgłoszenia przyjmujemy do 11.10.2019 r.
Koszt szkolenia:
599 zł + 23% VAT za osobę: przy zgłoszeniu 1 osoby z firmy.
549 zł + 23% VAT za osobę: przy zgłoszeniu 2 lub więcej osób z firmy.
Koszt obejmuje: wykłady, materiały szkoleniowe, certyfikat potwierdzający uczestnictwo w szkoleniu oraz przerwy kawowe i obiad.
W razie pytań zachęcamy do kontaktu:
- telefonicznego: (48) 22 783 17 34
- mailowego: szkolenia@jars.pl
Zapytaj organizatora o szczegóły