Zarządzanie sytuacjami kryzysowymi w przemyśle spożywczym
Na żądanie Miejsce:
Czas trwania: 8 h
Cel szkolenia
Przygotowanie do ustanowienia procedury oraz efektywnego działania na wypadek sytuacji kryzysowych.
Szkolenie skierowane do
Szefowie, właściciele i kierownicy firm produkcyjnych, transportujących, pełnomocnicy systemów bezpieczeństwa żywności, członkowie zespołu kryzysowego, technolodzy żywności, osoby odpowiedzialne za komunikację i PR w organizacji, osoby zainteresowane tematyką szkolenia.
Program
- Wymagania prawa żywnościowego w zakresie sytuacji kryzysowych;
- wymagania normy ISO 22000, standardów BRC oraz IFS w zakresie sytuacji kryzysowych;
- szczegółowe omówienie procedury wycofania / przywołania z rynku:
- zespół kryzysowy - skład, obowiązki, podział zadań, koordynacja działań,
- rola najwyższego kierownictwa,
- komunikacja wewnętrzna i zewnętrzna,
- opracowanie planów reagowania,
- identyfikacja i identyfikowalność.
- testowanie procedury wycofania;
- ćwiczenia i dyskusja z uczestnikami.
Warunki uczestnictwa
METODYKA SZKOLENIA:
Szkolenie ma charakter wykładowo-dyskusyjny. Szkolenie prowadzi certyfikowany trener TÜV SÜD Polska.
CZAS TRWANIA:
8 godzin lekcyjnych.
ZAKOŃCZENIE SZKOLENIA:
Szkolenie kończy się uzyskaniem zaświadczenia uczestnictwa w szkoleniu wydanym przez TÜV SÜD Polska.
Uwaga: Szkolenie dostępne tylko w formie zamkniętej. W celu otrzymania oferty, zapraszamy do kontaktu pod adresem: akademia.pl@tuvsud.com.
Zapytaj organizatora o szczegóły