Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 17.02.2022 Miejsce:
Czas trwania: 2 h
Szkolenie objęte programem jakości FoodFakty Akademia Managera. Gwarancja najwyższej jakości szkoleń.
Cel: Prawo żywnościowe opiera się na szeregu zasad, do których przestrzegania zobowiązani są wszyscy uczestnicy łańcucha żywnościowego: od producentów rolnych, przez dostawców aż po producentów żywności. Zasady te dotyczą różnorakich aspektów produkcji takich jak m.in. obowiązek zagwarantowania bezpieczeńtwa produktów żywnościowych, prawidłowe etykietowanie, niewprowadzanie konsumentów w błąd, oznaczanie alergenów, zasada ryzyka oraz system HACCP. Celem szkolenia jest omówienie najważniejszych zasad prawa żywnościowego z punktu widzenia produkcji żywności, wraz ze wskazaniem ich podstaw prawnych, warunków stosowania oraz określeniem kto i w jaki sposób powinien ich przestrzegać.
Osoby odpowiedzialne za przestrzeganie przepisów prawa żywnościowego w przedsiębiorstwach, technologowie produkcji, producenci żywności i pasz, producenci rolni.
Prosimy o rejestrację poprzez formularz poniżej:
>> Rejestracja <<
Zapytaj organizatora o szczegóły