Znakowanie środków spożywczych – praktyczne warsztaty dla zaawansowanych – branża piekarsko-cukiernicza.
Data: 20.06.2024 Miejsce: ONLINE
Czas trwania: 3 h
Cel szkolenia
Szkolenie ma na celu podgłębienie wiedzy z zakresu znakowania produktów z branży piekarskocukierniczej. Warsztaty będą obejmowały praktyczne ćwiczenia głównie z weryfikacji wykazu składników oraz doboru prawidłowej nazwy opisowej.
Szkolenie skierowane do
pracowników piekarni, cukierni, sieci handlowych, w szczególności działów jakości, technologii
Program
1. Deklaracja wykazu składników oraz wymagania dotyczące nazwy środka spożywczego. Wymogi w zakresie nazwy środka spożywczego - jak prawidłowo nazwać środek spożywczy i zapewnić spójność pomiędzy nazwą handlową i opisową. Wykaz składników - warsztaty z przygotowania listy składników na postawie danych ze specyfikacji surowców, składników złożonych, półproduktów.
2. Dyskusja.
Warunki uczestnictwa
Warunki zgłoszenia i uczestnictwa w szkoleniach stacjonarnych Merieux Nutrisciences dostępne pod adresem:
https://www.merieuxnutrisciences.com/pl/szkolenia-otwarte-formularz-zgloszeniowy/
Zapytaj organizatora o szczegóły