Znakowanie żywności w świetle wymagań rozporządzenia 1169/2011 - SZKOLENIE ZDALNE
Data: 30.05.2025 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 6 h
Cel szkolenia
- Uczestnicy nabywają umiejętności teoretyczne i praktyczne w zakresie aktualnych przepisów prawnych dotyczących znakowania produktów spożywczych
Szkolenie skierowane do
- Pracowników firm produkcyjnych i dystrybucyjnych, w szczególności do osób odpowiedzialnych i zaangażowanych w proces projektowania, weryfikacji i zatwierdzania etykiet - technolodzy żywności, pracownicy działów jakości i R&D
Program
- Wprowadzenie
- Podstawowe pojęcia i definicje
- Omówienie wymagań rozporządzenia 1169/2011:
- Znakowanie produktów spożywczych
- Nazwa i lista składników
- Substancje alergenne - zarządzanie alergenami w zakładzie
- Dane identyfikujące producenta
- Termin ważności, data przydatności do spożycia i warunki przechowywania
- Kraj i miejsce pochodzenia
- Wartości odżywcze
- Informacje dodatkowe
- Wymagania systemów zarządzania w zakresie znakowania
- Dyskusja, pytania, przykłady praktyczne
- Podsumowanie, zakończenie
Warunki uczestnictwa
Cena 595 PLN + 23% VAT - za udział 1 osoby w szkoleniu w formie zdalnej
Powyższa cena obejmuje: prowadzenie zajęć, materiały szkoleniowe w PDF, certyfikat w języku polskim
Płatność za szkolenie następuje po realizacji szkolenia, wyłącznie przelewem, na podstawie faktury VAT, w terminie 14 dni od daty jej wystawienia
RABAT 5% w przypadku zgłoszenia wcześniej niż 4 tygodnie przed szkoleniem. Zapytaj o warunki dodatkowych rabatów.
ZAPISZ SIĘ
Rejestracja i szczegółowe warunki uczestnictwa dostępne bezpośrednio na stronie Akademii SGS:
https://learning.sgs.com/lmt/!clmsLink.dt?site=sgsssc®ion=pl&lang=pl&type=R&id=61036308
Zapytaj organizatora o szczegóły