04 SEN - Analizy sensoryczne wody z uwzględnieniem wymagań normy PN-EN 1622 oraz technik wykonania badań.
Data: 09.05.2025 Miejsce: Gdynia
Czas trwania: 7 h
Cel szkolenia
Zgodnie z polskimi i europejskimi przepisami prawa woda przeznaczona do spożycia przez ludzi musi spełniać odpowiednie
kryteria. Smak i zapach należy do bardzo ważnych wskaźników jakości wody używanej do spożycia.
Analiza sensoryczna wody jest niezbędna podczas badań próbek wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi.
Celem szkolenia jest zapoznanie uczestników z wymaganiami normy PN-EN 1622 w zakresie analizy sensorycznej wody,
z podstawami analizy sensorycznej i jej zastosowaniem, czynnikami wpływającymi na wyniki badań, zasadami tworzenia
zespołu i realizacji badań wody. Uczestnicy biorą udział w podstawowych testach weryfikacyjnych pod kątem oceny wody oraz
w badaniach z użyciem metod opisanych w normie PN-EN 1622.
Szkolenie skierowane do
Szkolenie skierowane jest do wszystkich osób związanych z analizą sensoryczną wody, a w szczególności pracowników
laboratorium i działów kontroli jakości.
Program
WYKŁADY:
• wymagania normy PN-EN 1622 w zakresie oceny wody
• realizacja badań wody i analiza wyników
• zasady wykonania badań sensorycznych
• czynniki wpływające na wiarygodność wyników
WARSZTATY:
• wykonanie badań i analiza danych z badań wody metodą pełną i uproszczoną
Podsumowanie szkolenia, rozdanie certyfikatów, zakończenie szkolenia.
Warunki uczestnictwa
Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze stroy internetowej.
Zgłoszenia prosimy nadsyłać do 7 dni przed terminem szkolenia.
Link do formualrza elektronicznego dostępny na stronie - https://hamilton.com.pl/formularz-zgloszeniowy/?training_id=16873&place_id=0&utm_source=reference&utm_medium=FoodFakty.pl&utm_campaign=FF_SEN&utm_id=%23SZKOLENIA
Program szkolenia - https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2023/08/Program-04-SEN-Analiza-sensoryczna-wody_2025.pdf
W razie jakichkolwiek pytań lub wsparcia technicznego prosimy o kontakt: szkolenia@jsh.com.pl lub telefon: 58/ 766 99 46
Zapytaj organizatora o szczegóły