06 WEB - Mikrobiologiczne przyczyny bombażu produktów garmażeryjnych - WEBINARIUM
Data: 01.04.2025 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 2 h
Cel szkolenia
Celem webinarium jest zapoznanie uczestników z mikrobiologicznymi przyczynami bombażu produktów garmażeryjnych oraz
metodami zapobiegania temu zjawisku. Webinarium ma na celu omówienie mikroflory surowców używanych w produkcji
garmażeryjnej oraz czynników wpływających na wzrost drobnoustrojów zarówno w surowcach, jak i w gotowych produktach.
Uczestnicy dowiedzą się, jakie są główne przyczyny bombażu produktów oraz które drobnoustroje są za niego odpowiedzialne.
Program obejmuje również metody interpretacji wyników badań produktów, które uległy bombażowi, co pomoże w lepszym
zrozumieniu problemu i jego skutecznym rozwiązaniu. Webinarium ma na celu poprawę bezpieczeństwa mikrobiologicznego
produktów garmażeryjnych poprzez zwiększenie świadomości i wiedzy uczestników na temat bombażu.
Szkolenie skierowane do
Szkolenie skierowane jest do pracowników przyzakładowych laboratoriów branż przemysłu spożywczego, diagnostów
laboratoryjnych, technologów, a także pracowników innych działów (np. Kontroli Jakości).
Program
1. Mikroflora surowców.
2. Czynniki wpływające na wzrost drobnoustrojów w surowcu i produkcie.
3. Przyczyny bombażu produktów.
4. Drobnoustroje odpowiedzialne za bombaż.
5. Interpretacja wyników badań produktów z bombażem.
6. Dodatkowe pytania, podsumowanie, zakończenie szkolenia.
Warunki uczestnictwa
Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze stroy internetowej.
Zgłoszenia prosimy nadsyłać do 7 dni przed terminem szkolenia.
Link do formualrza elektronicznego dostępny na stronie - https://hamilton.com.pl/formularz-zgloszeniowy/?training_id=18390&place_id=0&utm_source=reference&utm_medium=FoodFakty.pl&utm_campaign=FF_WEB&utm_id=%23SZKOLENIA
Program szkolenia - https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2024/07/Program-06-WEB-Mikrobiologiczne-przyczyny-bombazu-produktow-garmazeryjnych_2025.pdf
W razie jakichkolwiek pytań lub wsparcia technicznego prosimy o kontakt: szkolenia@jsh.com.pl lub telefon: 58/ 766 99 46
Zapytaj organizatora o szczegóły