Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

1,2,3 - SPRAWDŹ CZY SENSORYKIEM BĘDZIESZ TY? WERYFIKACJA WRAŻLIWOŚCI SENSORYCZNEJ I OGÓLNYCH ZDOLNOŚCI KANDYDATÓW DO BYCIA CZŁONKAMI PANELU SENSORYCZNEGO [szkolenie 2-dniowe]

Data: 10.08.2021 Miejsce: Warszawa
Czas trwania: 14 h

Cel szkolenia

Szkolenie ma na celu zapoznanie uczestników z podstawami analizy sensorycznej i jej zastosowaniem, czynnikami wpływającymi na wyniki badań, zasadami tworzenia zespołu, wymaganiami i zadaniami lidera zespołu sensorycznego, realizacji badań oraz standardowymi metodami analizy sensorycznej. Warsztaty praktyczne obejmują weryfikację wrażliwości sensorycznej. Zajęcia odbywają się w pracowni analiz sensorycznych Intertek Poland, spełniającej warunki określone przez normę ISO 8589.

Szkolenie skierowane do

Szkolenie skierowane jest do osób związanych z analizą sensoryczną i jej zastosowaniem, a w szczególności pracowników laboratorium, działów kontroli jakości, produkcji, marketingu, jak również osób, które chcą pogłębić swoją wiedzę w obszarze badań sensorycznych jak również chcących sprawdzić swoją wrażliwość sensoryczną.

Program

Dzień 1

  • Analiza sensoryczna wstęp
  • Aparaty pomiarowe w analizie sensorycznej
  • Warsztaty część I – nauka rozpoznawania smaków
  • Ogólne wytyczne
  • Warunki lokalowe i środowiskowe
  • Wyposażenie Pracowni Analiz Sensorycznych
  • Weryfikacja wrażliwości sensorycznej i ogólnych zdolności kandydatów do tworzenia panelu sensorycznego
  • Warsztaty część II – testy na daltonizm smakowy, powrót do najtrudniejszych smaków
  • Warsztaty część III - przypomnienie smaków, II etap testów na daltonizm smakowy
  • Prezentowanie próbek oceniającym
  • Sposób postępowania podczas oceny sensorycznej

Dzień 2

  • Zespół oceniający – definicje, kompetencje personelu
  • Wybór Zespołu Oceniającego
  • Weryfikacja wrażliwości sensorycznej i ogólnych zdolności kandydatów do tworzenia panelu sensorycznego
  • Warsztaty część IV – testy na wrażliwość sensoryczną, testy Ishihary i zdolność szeregowania barw
  • Warsztaty część V – Nauka rozpoznawania zapachów
  • Warsztaty część VI – profilowanie tekstury
  • Monitorowanie i szkolenie oceniających
  • Bezpieczeństwo zespołu oceniającego

Warunki uczestnictwa

Cena:

1200,00 PLN + VAT - za uczestnictwo w szkoleniu otwartym jednej osoby. 
Cena obejmuje koszty uczestnictwa w zajęciach merytorycznych, materiałów szkoleniowych, certyfikatu.

Rabaty:
10% - dla klientów Intertek
10% - przy zgłoszeniu 2-3 osób
20% - przy zgłoszeniu powyżej 4 osób
15% - przy zgłoszeniu na kolejne szkolenie w ciągu ostatnich 12 miesięcy
Powyższe rabaty nie sumują się.

 

Najbliższy termin szkolenia otwartego:

10-11.08.2021 >> link

Pozostałe terminy szkolenia:

17-18.08.2021 >> link

21-22.09.2021 >> link

12-13.10.2021 >> link

19-20.10.2021 >> link

23-24.11.2021 >> link

07-08.12.2021 >> link

14-15.12.2021 >> link

 

Regulamin uczestnictwa na stronie organizatora:

https://www.intertek.pl/images/PDF/REGULAMIN-UCZESTNICTWA-W-SZKOLENIU-OTWARTYM.pdf

 

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstwaie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn