-
17.02.2021
PCR pozwala uniknąć błędów diagnostycznych, co zasadniczo zwiększa bezpieczeństwo potencjalnego konsumenta eliminując wyniki fałszywie ujemne, tudzież zabezpiecza producentów żywności przed wynikami fałszywie dodatnimi, które potrafią naruszyć renomę przedsiębiorstwa i narazić je na ogromne koszty.
Czytaj więcej
-
23.10.2018
Prawo żywnościowe zmienia się bardzo dynamicznie, stale wpływając na produkcję żywności. Ostatnie miesiące to między innymi kontrowersje związane z badaniami dotyczącymi dwóch substancji – akrylamidu i furanu, które okazały się być bardzo niebezpieczne dla zdrowia. To również czas zagorzałej dyskusji nad wprowadzaniem do obrotu nowej żywności, której w ostatnim czasie na rynku jest coraz więcej...
Czytaj więcej
Intertek jest globalnym dostawcą Kompleksowego Zapewnienia Jakości (Total Quality Assurance). Począwszy od usług inspekcyjnych i audytorskich poprzez badania laboratoryjne, szkolenia, doradztwo jakościowe, certyfikację - usługi Intertek wspierają jakość i bezpieczeństwo produktów, usług i procesów.
W Polsce od ponad 10 lat pomagamy producentom i eksporterom w spełnieniu wymagań lokalnych rynków w zakresie badań i certyfikacji produktów i usług. Dzięki naszej globalnej obecności i rozpoznawalności na rynkach międzynarodowych, klienci mogą zminimalizować ryzyko ekspansji na rynki zagraniczne.
Oferujemy globalne wsparcie dla przemysłu spożywczego i opieki zdrowotnej, pomagając markom, detalistom, producentom i dostawcom dostarczać bezpieczniejsze produkty konsumentom. Posiadamy również własne laboratorium badawcze w Gostyninie.
Akredytowane Laboratorium Badawcze Intertek Poland Sp. z o.o. działa zgodnie z wymaganiami międzynarodowego systemu jakości wg normy PN-EN ISO/IEC 17025:2005, a potwierdzeniem naszych kompetencji jest certyfikat akredytacji Nr AB 381 nadany przez Polskie Centrum Akredytacji. Laboratorium posiada pełną niezależność w zakresie prowadzonych badań. Jest bezstronne w sposobie przedstawiania wyników.
Słowa kluczowe: pestycydy, wartość odżywcza, metale ciężkie, alergeny, mikrobiologia