Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Wyznaczanie okresu przydatności do spożycia - bezpłatny webinar

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności , Opakowania

Każdy produkt przeznaczony do spożycia przez ludzi musi posiadać okres przydatności do spożycia. Jest to gwarancja ze strony producenta, że jest on bezpieczny i nie stanowi zagrożenia dla zdrowia i życia ludzi. Na półkach sklepowych mamy produkty z bardzo długim terminem, ale również takie, których ważność to tylko kilka dnia. Warto też zwrócić uwagę, że na opakowaniach możemy znaleźć zapis: data minimalnej trwałości oraz termin przydatności do spożycia.

Zaczynamy 29.10.2024 o godzinie 11:00

W czasie webinaru postaramy się odpowiedzieć na pytania:

  • Dlaczego każdy produkt ma określony czas, w którym powinniśmy go spożyć?
  • Jaka jest różnica pomiędzy: datą minimalnej trwałości, a terminem przydatności do spożycia?
  • Jaka jest różnica pomiędzy: należy spożyć do a najlepiej spożyć przed?
  • Czy po terminie produkty są bezpieczne? Czy powinniśmy je wyrzucić?
  • Co robić, aby nie marnować żywności?
  • Co to są badania przechowalnicze i badania obciążeniowe?
  • Jak prawidłowo wyznaczać okres przydatności do spożycia?
  • Jakie spojrzenie na ten temat ma Główny Lekarz Weterynarii oraz Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności EFSA?

Link do rejestracji: https://register.gotowebinar.com/register/6583761720089825878

 

Wybierz temat: Badania żywności Bezpieczeństwo żywności Opakowania

Autor: Intertek

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Artykuł opublikowany dzięki firmie:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.