118 JB - Projektowanie procesów mycia i dezynfekcji, utrzymanie higieny w środowisku produkcji oraz higieny osobistej w przetwórstwie żywności.
Data: 12.06.2025 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 5 h
Cel szkolenia
Szkolenie ma na celu przedstawienie dostępnych rozwiązań technologicznych, które pozwalają na utrzymanie czystości
w środowisku produkcji spożywczej. Uczestnik zapoznaje się procesem planowania oraz projektowania zabiegów higienicznych
w zakładzie produkcyjnym jaki i z realizacją procesu. Przedstawione zostaną metody walidacji procesu mycia oraz techniki
kontroli czystości powierzchni roboczych.
Szkolenie skierowane do
Szkolenie adresowane do technologów w przemyśle spożywczym, pracowników kontroli jakości, producentów
i dystrybutorów środków chemii przemysłowej do mycia i dezynfekcji.
Program
1. Charakterystyka wybranych procesów produkcyjnych oraz zanieczyszczeń, które się w trackie produkcji gromadzą.
2. Omówienie najpopularniejszych technik mycia powierzchni wodoodpornych takich jak mycie CIP oraz z wykorzystaniem
aktywnej piany.
3. Przykłady produktów chemii przemysłowej z podziałem na zastosowanie.
4. Projektowanie planów higienizacji dla różnych branż sektora spożywczego.
5. Sporządzanie instrukcji oraz ksiąg mycia w oparciu o przykłady.
6. Ogólne zasady pobierania próbek ze środowiska produkcji oraz od personelu.
7. Archiwizacja i interpretacja wyników.
8. Dodatkowe pytania, podsumowanie, zakończenie szkolenia.
Warunki uczestnictwa
Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze stroy internetowej.
Zgłoszenia prosimy nadsyłać do 7 dni przed terminem szkolenia.
Link do formualrza elektronicznego dostępny na stronie - https://hamilton.com.pl/formularz-zgloszeniowy/?training_id=12266&place_id=0&utm_source=reference&utm_medium=FoodFakty.pl&utm_campaign=FF_JB&utm_id=%23SZKOLENIA
Program szkolenia - https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2021/12/Program-118-JB-Projektowanie-procesow-mycia-i-dezynfekcji-utrzymanie-higieny-w-sr-prod-oraz-higieny-os_2025.pdf
W razie jakichkolwiek pytań lub wsparcia technicznego prosimy o kontakt: szkolenia@jsh.com.pl lub telefon: 58/ 766 99 46
Zapytaj organizatora o szczegóły