119 JBP - Zespół HACCP oraz dobre praktyki higieniczne i produkcyjne w przedsiębiorstwach paszowych.
Data: 25.04.2025 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 5 h
Cel szkolenia
Celem szkolenia jest omówienie kompetencji zespołu HACCP, zakresu odpowiedzialności w obrębie systemu oraz
problematykę zarządzania zespołem. Przedstawione zostaną podstawowe zasady GHP i GMP w przemyśle paszowym –
obszary działalności firmy objęte w/w zasadami.
Szkolenie skierowane do
Szkolenie adresowane jest dla pełnomocników ds. jakości oraz osób zajmujących się bezpieczeństwem pasz.
Program
1. Podstawowe cele i założenia systemu HACCP.
2. Zespół HACCP – jak stworzyć ?
3. Kompetencje zespołu HACCP.
4. Zadania zespołu HACCP i obszary działalności – podejście praktyczne.
5. Dokumentacja spotkań zespołu HACCP (zasada: co, kto, i do kiedy) – podejście praktyczne.
6. Analiza procesów w firmie paszowej.
7. Wymogi dotyczące personelu – szkolenia i kompetencje.
8. Program warunków wstępnych.
9. Nadzór nad infrastrukturą.
10. Relacja nadzoru nad infrastrukturą do CCP i CP.
11. Higiena zakładu – zagrożenia wynikające z procesów czyszczenia i dezynfekcji zakładu.
12. Ćwiczenia z zakresu stosowania zasad HACCP w praktyce.
13. Podsumowanie szkolenia, pytania i odpowiedzi, zakończenie szkolenia.
Warunki uczestnictwa
Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze stroy internetowej.
Zgłoszenia prosimy nadsyłać do 7 dni przed terminem szkolenia.
Link do formualrza elektronicznego dostępny na stronie - https://hamilton.com.pl/formularz-zgloszeniowy/?training_id=12184&place_id=0&utm_source=reference&utm_medium=FoodFakty.pl&utm_campaign=FF_JBP&utm_id=%23SZKOLENIA
Program szkolenia - https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2021/12/Program-119-JBP-Zespol-HACCP-oraz-dobre-praktyki-higieniczne-i-produkcyjne-w-przedsiebiorstwach-paszowych_2025.pdf
W razie jakichkolwiek pytań lub wsparcia technicznego prosimy o kontakt: szkolenia@jsh.com.pl lub telefon: 58/ 766 99 46
Zapytaj organizatora o szczegóły