131 DSZ - Kultura bezpieczeństwa żywności – warsztaty.
Data: 21.03.2025 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 6 h
Cel szkolenia
Szkolenie ma na celu zapoznanie się z wymaganiami i narzędziami pozwalającymi zrozumieć i zbadać poziom i kultury
bezpieczeństwa żywności. W trakcie warsztatów odbędą się liczne ćwiczenia umożliwiające:
• Zrozumieć istotę tematu, oraz otoczenie kultury bezpieczeństwa żywności;
• Poznanie możliwości pomiaru kultury bezpieczeństwa żywności;
• Wyznaczenie kierunku działania – planu budowania kultury bezpieczeństwa żywności.
Szkolenie skierowane do
Szkolenie skierowane jest do kadry zarządzającej, technologów, menadżerów produkcji, pracowników działów jakości
i laboratoriów, innych osób zainteresowanych tematyką szkolenia.
Program
1. Kultura bezpieczeństwa żywności – definiowanie, geneza:
• Kultura bezpieczeństwa żywności,
• 5 poziomów kultury bezpieczeństwa żywności,
• Systemy zarządzania a kształtowanie kultury bezpieczeństwa żywności,
• Ćwiczenia.
2. Wymagania prawa żywnościowego oraz standardów bezpieczeństwa żywności:
• Rozporządzenie Komisji UE 2021/382 z dnia 3 marca 2021r. zmieniające załączniki do rozporządzenia (WE) nr
852/2004,
• Codex Alimentarius,
• BRC GS,
• IFS Food,
• FSSC 22000.
3. Poziom kultury bezpieczeństwa żywności:
• Studium przypadku - Case Study.
4. Cykl rozwoju kształtowania kultury bezpieczeństwa żywności.
5. Etapy wdrażania kultury bezpieczeństwa żywności:
• Ćwiczenia,
• Studium przypadku - Case Study.
6. Dodatkowe pytania, podsumowanie, zakończenie szkolenia.
Warunki uczestnictwa
Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze stroy internetowej.
Zgłoszenia prosimy nadsyłać do 7 dni przed terminem szkolenia.
Link do formualrza elektronicznego dostępny na stronie - https://hamilton.com.pl/formularz-zgloszeniowy/?training_id=12436&place_id=0&utm_source=reference&utm_medium=FoodFakty.pl&utm_campaign=FF_DSZ&utm_id=%23SZKOLENIA
Program szkolenia - https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2022/01/Program-131-DSZ-Kultura-bezpieczenstwa-zywnosci-warsztaty_2025.pdf
W razie jakichkolwiek pytań lub wsparcia technicznego prosimy o kontakt: szkolenia@jsh.com.pl lub telefon: 58/ 766 99 46
Zapytaj organizatora o szczegóły