156 MIK - Metody analityczne przygotowania próbek na mikrobiologię.
Data: 12.03.2025 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 5 h
Cel szkolenia
Szkolenie ma na celu zapoznanie się z aktualnym stanem prawnym dotyczącym przygotowywania próbek spożywczych.
Przedstawione zostaną zasady przygotowania, pobierania oraz uśredniania próbek do badań mikrobiologicznych. Szkolenie
umożliwi zapoznanie się z metodami pobierania próbek ze środowiska produkcji.
Szkolenie skierowane do
Szkolenie skierowane jest do pracowników przyzakładowych laboratoriów branży przemysłu spożywczego, próbkobiorców,
a także pracowników innych laboratoriów zainteresowanych problematyką szkolenia.
Program
1. Rys prawny oraz terminologia w oparciu o ustawodawstwo, normy polskie i ISO.
2. Ogólne i szczegółowe wytyczne pobierania próbek do badań mikrobiologicznych żywności.
3. Sporządzanie planu analiz mikrobiologicznych.
4. Oznaczanie drobnoustrojów i kryteria mikrobiologiczne jako podstawa zwolnienia do obrotu partii produktu.
5. Kryteria mikrobiologiczne.
6. Ogólne zasady pobierania próbek ze środowiska produkcji oraz od personelu.
7. Archiwizacja i interpretacja wyników.
8. Podsumowanie szkolenia, pytania.
Warunki uczestnictwa
Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze stroy internetowej.
Zgłoszenia prosimy nadsyłać do 7 dni przed terminem szkolenia.
Link do formualrza elektronicznego dostępny na stronie - https://hamilton.com.pl/formularz-zgloszeniowy/?training_id=12274&place_id=0&utm_source=reference&utm_medium=FoodFakty.pl&utm_campaign=FF_MIK&utm_id=%23SZKOLENIA
Program szkolenia - https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2021/12/Program-156-MIK-Metody-analityczne-przygotowania-probek-na-mikrobiologie_2025.pdf
W razie jakichkolwiek pytań lub wsparcia technicznego prosimy o kontakt: szkolenia@jsh.com.pl lub telefon: 58/ 766 99 46
Zapytaj organizatora o szczegóły