189 DSZ - Doskonalenie systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności poprzez zrozumienie działań prewencyjnych i analiza źródłowej przyczyny.
Data: 24.10.2025 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 6 h
Cel szkolenia
Celem szkolenia doskonalenia warsztatu w aspekcie określania właściwych działań do niezgodności, metod ustalania
przyczyny źródłowej oraz działań zapobiegających ponownemu wystąpieniu niezgodności.
Szkolenie skierowane do
Szkolenie skierowane jest do:
• osób zaangażowanych w zarządzanie systemem zarządzania bezpieczeństwem żywności,
• pracowników i kierowników działów zarządzania lub kontroli jakości oraz osób odpowiedzialnych za poszczególne
obszary w zakładach,
• audytorów wewnętrznych systemów zarządzania jakością,
• członków zespołu HACCP.
Program
1. Korekta, działanie korygujące i zapobiegawcze w świetle obowiązujących standardów żywnościowych –
wprowadzenie i uwarunkowania.
2. Wprowadzenie do pojęcia „analizy przyczyny źródłowej”.
3. Metody określania przyczyny źródłowej.
4. Warsztaty z określania przyczyny źródłowej w oparciu o przykłady realnie występujących sytuacji niezgodnych oraz
działań do określonej przyczyny w celu zapobieżenia wystąpieniu niezgodności w przyszłości.
5. Dodatkowe pytania, podsumowanie, zakończenie szkolenia.
Warunki uczestnictwa
Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze stroy internetowej.
Zgłoszenia prosimy nadsyłać do 7 dni przed terminem szkolenia.
Link do formualrza elektronicznego dostępny na stronie - https://hamilton.com.pl/formularz-zgloszeniowy/?training_id=15684&place_id=0&utm_source=reference&utm_medium=FoodFakty.pl&utm_campaign=FF_DSZ&utm_id=%23SZKOLENIA
Program szkolenia - https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2022/12/Program-189-DSZ_Doskonalenie-systemu-zarzadzania-bezpieczenstwem-zywnosci-dzialan-prewencyjnych-i-analiza_2025.pdf
W razie jakichkolwiek pytań lub wsparcia technicznego prosimy o kontakt: szkolenia@jsh.com.pl lub telefon: 58/ 766 99 46
Zapytaj organizatora o szczegóły