190 DSZ - Warsztaty doskonalące dla audytorów wewnętrznych w zakresie systemów zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności wg BRCGS Food, IFS Food, FSSC 22000, ISO 22000.
Data: 12.02.2025 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 6 h
Cel szkolenia
Szkolenie ma na celu doskonalenie procesu audytowania w systemach zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności.
Uczestnicy będą mogli pracować w oparciu „case studies”, poznawać i doskonalić techniki audytowania oraz wzmacniać swoje
umiejętności w zakresie interpretacji kryteriów audytowych. Szkolenie pozwoli na bardziej elastyczne poruszanie się po
wymaganiach i przekształcanie ich w adekwatne dowody audytowe, a także obiektywną ocenę wyników auditu.
Szkolenie skierowane do
Auditorzy, którzy chcą pogłębić swoją wiedzę i umiejętności w zakresie auditowania oraz zdobyć nowe kompetencje
w zakresie praktycznego podejścia do audytowania systemów zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności.
Szkolenie przeznaczone dla osób, które mają już doświadczenie audytowe.
Program
1. Przypomnienie najważniejszych zasad aduditowania systemów zarządzania wg ISO 19011.
2. Warsztaty audytowe:
• Interpretacja kryteriów audytowych – skąd wiadomo, jakie dowody uzyskać dla poszczególnych wymagań ?
• Techniki krzyżowego audytowania –jakie dowody można pozyskać z różnych obszarów audytowanych i jak je
powiązać ?
• Obiektywna ocena – dlaczego czasem auditorzy wykraczają poza wymagania i jak tego unikać ?
• Formułowanie spostrzeżeń i niezgodności – jak uniknąć błędów w formułowaniu spostrzeżeń i niezgodności, które
mogą prowadzić do błędnie podejmowanych działań korekcyjnych, korygujących i zapobiegawczych ?
• Raportowanie – jak spowodować, że raport z auditu będzie przejrzysty, klarowny, użyteczny i jednoznaczny ?
• Działania korygujące – jak poprawnie przeprowadzić analizę źródłowych przyczyn niezgodności ?
• Kultura jakosci i bezpieczeństwa żywności w aspekcie audytowania.
3. Dodatkowe pytania, podsumowanie, zakończenie szkolenia.
Warunki uczestnictwa
Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze stroy internetowej.
Zgłoszenia prosimy nadsyłać do 7 dni przed terminem szkolenia.
Link do formualrza elektronicznego dostępny na stronie - https://hamilton.com.pl/formularz-zgloszeniowy/?training_id=15685&place_id=0&utm_source=reference&utm_medium=FoodFakty.pl&utm_campaign=FF_DSZ&utm_id=%23SZKOLENIA
Program szkolenia - https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2022/12/Program-190-DSZ-Warsztaty-doskonalace-dla-audytorow-wewn-w-zakresie-SZJ-i-BZ-wg-BRCGS-IFS-ISO_2025.pdf
W razie jakichkolwiek pytań lub wsparcia technicznego prosimy o kontakt: szkolenia@jsh.com.pl lub telefon: 58/ 766 99 46
Zapytaj organizatora o szczegóły