198 MIK - Kryteria mikrobiologiczne- meandry rozporządzenia UE 2073/2005 – co, kiedy, dlaczego?
Data: 19.02.2025 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 5 h
Cel szkolenia
zapoznanie uczestników z praktycznym wykorzystaniem kryteriów mikrobiologicznych zawartych w rozporządzeniu
UE 2073/2005 w zakresie planowania i realizacji procesów technologicznych.
Szkolenie skierowane do
Szkolenie skierowane dla osób związanych z przemysłem spożywczym: pracowników działów jakości, technologów żywności
pracowników laboratoriów przyzakładowych, pracowników pobierających próbki do badań mikrobiologicznych.
Program
1. Geneza kryterium mikrobiologicznego.
2. Kryteria mikrobiologiczne dla drobnoustrojów patogennych.
3. Pobieranie próbek-mechanizmy determinujące rozkład przestrzenny drobnoustrojów w żywności.
4. Mikroorganizmy wskaźnikowe.
5. Korelacja między bakteriami wskaźnikowymi a patogenami.
6. Drobnoustroje wskaźnikowe w procesach termicznych.
7. Dodatkowe pytania, podsumowanie, zakończenie szkolenia.
Warunki uczestnictwa
Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze stroy internetowej.
Zgłoszenia prosimy nadsyłać do 7 dni przed terminem szkolenia.
Link do formualrza elektronicznego dostępny na stronie - https://hamilton.com.pl/formularz-zgloszeniowy/?training_id=15698&place_id=0&utm_source=reference&utm_medium=FoodFakty.pl&utm_campaign=FF_MIK&utm_id=%23SZKOLENIA
Program szkolenia - https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2022/12/Program-198-MIK-Kryteria-mikrobiologiczne-meandry-rozp-UE-20732005-%E2%80%93-co-kiedy-dlaczego_2025.pdf
W razie jakichkolwiek pytań lub wsparcia technicznego prosimy o kontakt: szkolenia@jsh.com.pl lub telefon: 58/ 766 99 46
Zapytaj organizatora o szczegóły