199 MIK - Jak stworzyć dobry program monitorowania środowiska produkcji żywności – sanityzacja w praktyce.
Data: 13.03.2025 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 5 h
Cel szkolenia
Celem szkolenia jest zapoznanie uczestników z zagrożeniem mikroflorą po procesie sanityzacji i metodami przeciwdziałania
złym praktykom higienicznym.
Szkolenie skierowane do
Szkolenie skierowane dla osób związanych z przemysłem spożywczym: pracowników działów jakości, technologów
żywności, pracowników laboratoriów przyzakładowych, pracowników pobierających próbki do badań mikrobiologicznych
i pracowników ekip sprzątających
Program
1. Program monitorowania środowiska – cele.
2. Wybór drobnoustrojów patogennych i wskaźnikowych.
3. Identyfikacja miejsc pobierania próbek, częstotliwość i liczba próbek.
4. Obszary wysokiego i niskiego ryzyka mikrobiologicznego.
5. Ustalenie kryteriów mikrobiologicznych dla powierzchni, powietrza i personelu.
6. Dobre i złe praktyki – przykłady z audytów higienicznych.
7. Dodatkowe pytania, podsumowanie, zakończenie szkolenia.
W przypadku dodatkowych pytań po szkoleniu prosimy o kontakt z naszym Trenerem, który odpowie na Państwa pytania
dotyczące tematyki szkolenia do 2 tygodniu po wydarzeniu. Po tym terminie konsultacje będą traktowane jako usługa płatna
Warunki uczestnictwa
Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze stroy internetowej.
Zgłoszenia prosimy nadsyłać do 7 dni przed terminem szkolenia.
Link do formualrza elektronicznego dostępny na stronie - https://hamilton.com.pl/formularz-zgloszeniowy/?training_id=15697&place_id=0&utm_source=reference&utm_medium=FoodFakty.pl&utm_campaign=FF_MIK&utm_id=%23SZKOLENIA
Program szkolenia - https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2022/12/Program-199-MIK-Jak-stworzyc-dobry-program-monitorowania-srodowiska-produkcji-zywnosci%E2%80%93sanityzacja-w-praktyce_2025.pdf
W razie jakichkolwiek pytań lub wsparcia technicznego prosimy o kontakt: szkolenia@jsh.com.pl lub telefon: 58/ 766 99 46
Zapytaj organizatora o szczegóły