201 MIK - Zastosowanie naturalnych środków konserwujących wobec patogenów przenoszonych przez żywność i bakteriom powodującym psucie.
Data: 05.06.2025 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 5 h
Cel szkolenia
Celem szkolenia jest zapoznanie uczestników z alternatywnymi metodami konserwacji żywności i mechanizmami
inaktywującymi drobnoustroje.
Szkolenie skierowane do
Szkolenie skierowane dla osób związanych z przemysłem spożywczym: pracowników działów jakości i technologów żywności.
Program
1. Naturalne konserwanty jako alternatywa dla syntetycznych konserwantów – czysta etykieta.
2. Naturalne konserwanty roślinne-polifenole, fenole i flawonoidy.
3. Peptydy przeciwdrobnoustrojowe pochodzenia roślinnego (AMP).
4. Naturalne konserwanty pochodzenia zwierzęcego- lizozym, laktoferyna, owotransferyna, laktoperoksydaza, AMP
pochodzące od zwierząt gospodarskich i polisacharydy.
5. Naturalne konserwanty z mikroorganizmów - bakteriocyny.
6. Bakteriofagi w bioprotekcji.
7. Dodatkowe pytania, podsumowanie, zakończenie szkolenia.
W przypadku dodatkowych pytań po szkoleniu prosimy o kontakt z naszym Trenerem, który odpowie na Państwa pytania
dotyczące tematyki szkolenia do 2 tygodniu po wydarzeniu. Po tym terminie konsultacje będą traktowane jako usługa płatna.
Warunki uczestnictwa
Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze stroy internetowej.
Zgłoszenia prosimy nadsyłać do 7 dni przed terminem szkolenia.
Link do formualrza elektronicznego dostępny na stronie - https://hamilton.com.pl/formularz-zgloszeniowy/?training_id=15694&place_id=0&utm_source=reference&utm_medium=FoodFakty.pl&utm_campaign=FF_MIK&utm_id=%23SZKOLENIA
Program szkolenia - https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2022/12/Program-201-MIK-Zastosowanie-naturalnych-srodkow-konserwujacych-wb-patogenom_2025.pdf
W razie jakichkolwiek pytań lub wsparcia technicznego prosimy o kontakt: szkolenia@jsh.com.pl lub telefon: 58/ 766 99 46
Zapytaj organizatora o szczegóły