202 MIK - Żywność wegańska i wegetariańska – zagrożenia mikrobiologiczne.
Data: 30.04.2025 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 5 h
Cel szkolenia
Celem szkolenia jest zapoznanie uczestników z mikroflorą roślinnych zamienników mięsa, produktów mlecznych, atrybutami
drobnoustrojów w przeżywaniu procesów technologicznych i ustaleniem zakresu analiz mikrobiologicznych.
Szkolenie skierowane do
Szkolenie skierowane dla osób związanych z przemysłem spożywczym: pracowników działów jakości i technologów żywności.
Program
1. Mikroflora surowców roślinnych.
2. Roślinne zamienniki mięsa.
3. Wegańskie zamienniki produktów mlecznych (napoje roślinne fermentowane i niefermentowane).
4. Rola czynników wewnętrznych oraz fizycznych i chemicznych w przeżywalności drobnoustrojów.
5. Procesy technologiczne a mikroflora produktu gotowego.
6. Rola drobnoustrojów saprofitycznych w psuciu żywności.
7. Źródła kryteriów mikrobiologicznych. Interpretacja wyników badań.
8. Dodatkowe pytania, podsumowanie, zakończenie szkolenia.
Warunki uczestnictwa
Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze stroy internetowej.
Zgłoszenia prosimy nadsyłać do 7 dni przed terminem szkolenia.
Link do formualrza elektronicznego dostępny na stronie - https://hamilton.com.pl/formularz-zgloszeniowy/?training_id=15696&place_id=0&utm_source=reference&utm_medium=FoodFakty.pl&utm_campaign=FF_MIK&utm_id=%23SZKOLENIA
Program szkolenia - https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2022/12/Program-202-MIK-Zywnosc-weganska-i-wegetarianska-%E2%80%93-zagrozenia-mikrobiologiczne_2025.pdf
W razie jakichkolwiek pytań lub wsparcia technicznego prosimy o kontakt: szkolenia@jsh.com.pl lub telefon: 58/ 766 99 46
Zapytaj organizatora o szczegóły