203 MIK - Mikrobiologia patogenów, drobnoustrojów wskaźnikowych i psujących żywność.
Data: 27.10.2025 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 5 h
Cel szkolenia
Celem szkolenia jest zapoznanie uczestników z mikroflorą saprofityczna odpowiedzialną za proces psucia się żywności
i wykorzystaniem danych z analiz mikrobiologicznych w interpretacji zepsucia sensorycznego.
Szkolenie skierowane do
Szkolenie skierowane dla osób związanych z przemysłem spożywczym: pracowników działów jakości, technologów żywności
i pracowników laboratoriów przyzakładowych.
Program
1. Ekologia mikroflory patogennej, czynniki wzrostu i przeżycia w żywności pochodzenia roślinnego i zwierzęcego.
2. Wskaźniki procesów sanityzacyjnych – drobnoustroje oportunistyczne.
3. Zepsucie sensoryczne – rola drobnoustrojów SSO.
4. Kiedy i jakie parametry badać w analizie mikroflory żywności?
5. Dodatkowe pytania, podsumowanie, zakończenie szkolenia.
W przypadku dodatkowych pytań po szkoleniu prosimy o kontakt z naszym Trenerem, który odpowie na Państwa pytania
dotyczące tematyki szkolenia do 2 tygodniu po wydarzeniu. Po tym terminie konsultacje będą traktowane jako usługa płatna.
Warunki uczestnictwa
Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze stroy internetowej.
Zgłoszenia prosimy nadsyłać do 7 dni przed terminem szkolenia.
Link do formualrza elektronicznego dostępny na stronie - https://hamilton.com.pl/formularz-zgloszeniowy/?training_id=15497&place_id=0&utm_source=reference&utm_medium=FoodFakty.pl&utm_campaign=FF_MIK&utm_id=%23SZKOLENIA
Program szkolenia - https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2022/12/Program-203-MIK-Mikrobiologia-patogenow-drobnoustrojow-wskaznikowych-i-psujacych-zywnosc_2025.pdf
W razie jakichkolwiek pytań lub wsparcia technicznego prosimy o kontakt: szkolenia@jsh.com.pl lub telefon: 58/ 766 99 46
Zapytaj organizatora o szczegóły