210 ENVI - Decyzje odpadowe, zbieranie i przetwarzanie odpadów w praktyce.
Data: 20.02.2025 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 6 h
Cel szkolenia
Szkolenie ma na celu przybliżenie tematyki prowadzenia gospodarki odpadami w firmach, które zajmują profesjonalnym
gospodarowaniem odpadami polegającym na zbieraniu, przetwarzaniu odpadów, ma na celu również przekazanie
praktycznych informacji pozwalających na zgodne z przepisami wypełnianie obowiązków w zakresie gospodarki opadami.
Szkolenie skierowane do
Szkolenie skierowane jest do przedstawicieli firm prowadzących zbieranie i przetwarzanie odpadów chcących poznać zakres
obowiązków ciążących na przedsiębiorcach w związku z prowadzoną w tym zakresie działalnością, specjalistów ds. ochrony
środowiska chcących poszerzyć kompetencje w zakresie gospodarki odpadami, wszystkich zainteresowanych tematyką
szkolenia.
Program
1. Definicje i pojęcia gospodarki odpadami.
2. Zezwolenie na zbieranie odpadów.
3. Zezwolenie na przetwarzanie odpadów.
4. Szczegółowe warunki magazynowania odpadów.
5. Pozwolenie na wytwarzanie odpadów i pozwolenie na wytwarzanie odpadów uwzględniające przetwarzanie i/lub
zbieranie odpadów.
6. Wpis BDO podmiotów posiadających decyzję odpadowe.
7. Przekazywanie odpadów podmiotom uprawnionym i osobom fizycznym.
8. Transport odpadów.
9. Dodatkowe pytania, podsumowanie, zakończenie szkolenia.
Warunki uczestnictwa
Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze stroy internetowej.
Zgłoszenia prosimy nadsyłać do 7 dni przed terminem szkolenia.
Link do formualrza elektronicznego dostępny na stronie - https://hamilton.com.pl/formularz-zgloszeniowy/?training_id=15629&place_id=0&utm_source=reference&utm_medium=FoodFakty.pl&utm_campaign=FF_ENVI&utm_id=%23SZKOLENIA
Program szkolenia - https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2022/12/Program-210-ENVI_Decyzje-odpadowe-zbieranie-i-przetwarzanie-odpadow-w-praktyce_2025.pdf
W razie jakichkolwiek pytań lub wsparcia technicznego prosimy o kontakt: szkolenia@jsh.com.pl lub telefon: 58/ 766 99 46
Zapytaj organizatora o szczegóły