258 JB - Kontrola zgodności z wymaganiami weterynaryjnymi przy pozyskiwaniu, przetwórstwie, składowaniu i transporcie mleka oraz przetworów mlecznych.
Data: 22.09.2025 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 5 h
Cel szkolenia
Szkolenie ma na celu zapoznanie się z obligatoryjnymi wymaganiami weterynaryjnymi dotyczącymi pozyskiwania, przetwórstwa,
składowania oraz transportu mleka i przetworów mlecznych.
Szkolenie skierowane do
Szkolenie skierowane jest do pracowników zainteresowanych zagadnieniami związanymi z prawidłową produkcją mleka oraz
produktami mlecznymi.
Program
1. Dobrostan bydła mlecznego.
2. Higiena udoju mleka.
3. Zafałszowania mleka.
4. Kryteria dla mleka surowego:
• Ogólna Liczba Drobnoustrojów,
• Liczba Komórek Somatycznych.
5. Dobre Praktyki Produkcyjne i Higieniczne dla gospodarstw mlecznych.
6. Wymagania prawa krajowego:
• Rozporządzenie Ministra Rolnictwa I Rozwoju Wsi z dnia 5 lipca 2002 r. w sprawie szczegółowych warunków
weterynaryjnych wymaganych przy pozyskiwaniu, przetwórstwie, składowaniu i transporcie mleka oraz przetworów
mlecznych.
7. Wymagania prawa europejskiego:
• Rozporządzenie (WE) 852/2004,
• Rozporządzenie (WE) 853/2004.
8. Kontrola zgodności z wymaganiami.
9. Dodatkowe pytania, podsumowanie, zakończenie szkolenia.
Warunki uczestnictwa
Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze stroy internetowej.
Zgłoszenia prosimy nadsyłać do 7 dni przed terminem szkolenia.
Link do formualrza elektronicznego dostępny na stronie - https://hamilton.com.pl/formularz-zgloszeniowy/?training_id=19032&place_id=0&utm_source=reference&utm_medium=FoodFakty.pl&utm_campaign=FF_JB&utm_id=%23SZKOLENIA
Program szkolenia - https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2024/12/Program-258-JB-Kontrola-zgodnosci-z-wymaganiami-weterynaryjnymi_2025.pdf
W razie jakichkolwiek pytań lub wsparcia technicznego prosimy o kontakt: szkolenia@jsh.com.pl lub telefon: 58/ 766 99 46
Zapytaj organizatora o szczegóły