276 WEB - Listeria na fali zmian - nowe wymagania dla producentów żywności - WEBINARIUM NOWOŚĆ
Data: 18.06.2025 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 2 h
Cel szkolenia
W trakcie szkolenie uczestnicy dowiedzą się:
• Jakie zmiany wprowadza nowe Rozporządzenie Komisji (UE) 2024/2895 z dnia 20 listopada 2024
• Jak różne właściwości żywności wpływają na rozwój ListeriI monocytogenes
• Jak się przygotować do zmian - wymagania rozporządzenia WE 2073/2005
• Czy opracowanie bardziej precyzyjnych metody kontroli i monitorowania przekłada się na pozbywanie Listerii
w środowisku produkcyjnym ?
Szkolenie skierowane do
Szkolenie skierowane jest do pracowników Działów Jakości i przyzakładowych laboratoriów przemysłu spożywczego oraz
wszystkich osób zainteresowanych działaniami, które należy podjąć aby właściwie przygotować się spełnienia wymagań
rozporządzenia WE 2073/2005.
Program
1. L.monocytogenes- cechy genotypowe i fenotypowe rodzaju i gatunku.
2. Trwałość jako cecha przystosowawcza L.monocytogenes w środowisku produkcji.
3. Biofilm i współdziałanie L.monocytogenes z innymi drobnoustrojami.
4. Nowe wymagania ROZPORZĄDZENIA KOMISJI (WE) 2024/2895- co producent wiedzieć powinien.
5. Jak się przygotować do zmian - wymagania rozporządzenia WE 2073/2005.
Warunki uczestnictwa
Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze stroy internetowej.
Zgłoszenia prosimy nadsyłać do 7 dni przed terminem szkolenia.
Link do formualrza elektronicznego dostępny na stronie - https://hamilton.com.pl/formularz-zgloszeniowy/?training_id=20114&place_id=0&utm_source=reference&utm_medium=FoodFakty.pl&utm_campaign=FF_WEB&utm_id=%23SZKOLENIA
Program szkolenia - https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2025/05/Program-276-WEB_Listeria-na-fali-zmian-nowe-wymagania-dla-producentow-zywnosci_2025.pdf
W razie jakichkolwiek pytań lub wsparcia technicznego prosimy o kontakt: szkolenia@jsh.com.pl lub telefon: 58/ 766 99 46
Zapytaj organizatora o szczegóły