283 DSZ - Zarządzanie zmianą w systemach bezpieczeństwa żywności (Walidacja-Przegląd-Weryfikacja Planu HACCP i innych procesów) .
Data: 17.03.2025 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 5 h
Cel szkolenia
Celem szkolenia jest nabycie wiedzy i umiejętności w zakresie zarządzania zmianą w kontekście systemów zarządzania
jakością i bezpieczeństwem żywności.
Szkolenie skierowane do
Szkolenie skierowane jest do:
• liderów i członków zespołu HACCP,
• osób zaangażowanych w zarządzanie systemem zarządzania bezpieczeństwem żywności,
• pracowników i kierowników działów zarządzania lub kontroli jakości oraz osób odpowiedzialnych za poszczególne
obszary w zakładach,
• audytorów wewnętrznych systemów zarządzania jakością,
• każdej osoby, chcącej nabyć lub poszerzyć wiedzę i umiejętności w zakresie tematyki szkolenia.
Program
1. Bezpieczeństwo żywności w kontekście idei zmiany.
2. Wymagania standardów zarządzania w zakresie zmiany, jako elementu doskonalenia.
3. Cykl wdrażania zmiany:
• Informacja inicjująca zmianę – zarządzania,
• Przegląd planu HACCP i/lub innych danych w organizacji,
• Gromadzenie i analiza danych,
• Ocena ryzyka,
• Komunikacja,
• Wdrażanie zmiany,
• Walidacja rozwiązań,
• Weryfikacja.
4. Rola zespołu ds. bezpieczeństwa żywności w zarządzaniu zmianą.
5. Błędy popełniane w zarządzaniu zmianą i możliwość ich zapobiegania.
6. Case studies – warsztaty.
7. Dodatkowe pytania, podsumowanie, zakończenie szkolenia
Warunki uczestnictwa
Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze stroy internetowej.
Zgłoszenia prosimy nadsyłać do 7 dni przed terminem szkolenia.
Link do formualrza elektronicznego dostępny na stronie - https://hamilton.com.pl/formularz-zgloszeniowy/?training_id=19268&place_id=0&utm_source=reference&utm_medium=FoodFakty.pl&utm_campaign=FF_DSZ&utm_id=%23SZKOLENIA
Program szkolenia - https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2025/01/Program-283-DSZ_Zarzadzanie-zmiana-w-systemach-bezp-zywnosci_2025.pdf
W razie jakichkolwiek pytań lub wsparcia technicznego prosimy o kontakt: szkolenia@jsh.com.pl lub telefon: 58/ 766 99 46
Zapytaj organizatora o szczegóły