285 DSZ - Zarządzanie zespołem HACCP – jak skutecznie pracować w zespole (w oparciu o zasady pracy zespołowej).
Data: 06.03.2025 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 5 h
Cel szkolenia
Celem szkolenia doskonalenia warsztatu w aspekcie zarządzania zespołem HACCP i zrozumienie roli oraz wpływu wyników
pracy zespołu na skuteczność zarządzania bezpieczeństwem żywności w organizacji.
Szkolenie skierowane do
Szkolenie skierowane jest do:
• liderów i członków zespołów bezpieczeństwa żywności (HACCP) w firmach,
• osób zaangażowanych w zarządzanie systemem zarządzania bezpieczeństwem żywności,
• pracowników i kierowników działów zarządzania lub kontroli jakości oraz osób odpowiedzialnych za poszczególne
obszary w zakładach,
• audytorów wewnętrznych systemów zarządzania jakością,
• innych osób, chcących poszerzyć lub zdobyć wiedzę z zakresu szkolenia.
Program
1. System HACCP i rola zespołu, zgodnie z wymaganiami Codex Alimentarius.
2. Tworzenie struktury zespołu ds. bezpieczeństwa żywności (formuła, kompetencje, odpowiedzialności, obowiązki, itd.).
3. Zadania zespołu ds. bezpieczeństwa żywności (planowanie, gromadzenie i analiza danych, analiza zagrożeń i ocena
ryzyka, przeglądy).
4. Przywództwo i kierowanie zespołem: Rola lidera i zadania lidera w zespole ds. bezpieczeństwa żywności.
5. Metody pracy zespołowej (rozwój zespołu; cele; wzmacnianie efektywności zespołu, budowanie relacji, motywowanie,
delegowanie uprawnień, itp.).
6. Komunikacja w zespole (komunikacja jednostronna i dwustronna; systemy poznawcze i ich wpływ na zrozumienie
drugiej strony; znaczenie komunikacji werbalnej niewerbalnej; efekt Apollo, itp.).
7. Patologie pracy zespołowej i metody radzenia sobie z nimi.
8. Dodatkowe pytania, podsumowanie, zakończenie szkolenia.
Warunki uczestnictwa
Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze stroy internetowej.
Zgłoszenia prosimy nadsyłać do 7 dni przed terminem szkolenia.
Link do formualrza elektronicznego dostępny na stronie - https://hamilton.com.pl/formularz-zgloszeniowy/?training_id=19270&place_id=0&utm_source=reference&utm_medium=FoodFakty.pl&utm_campaign=FF_DSZ&utm_id=%23SZKOLENIA
Program szkolenia - https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2025/01/Program-285-DSZ_Zarzadzanie-zespolem-HACCP-%E2%80%93-jak-skutecznie-pracowac-w-zespole_2025.pdf
W razie jakichkolwiek pytań lub wsparcia technicznego prosimy o kontakt: szkolenia@jsh.com.pl lub telefon: 58/ 766 99 46
Zapytaj organizatora o szczegóły