47 JB - Żywność ekologiczna – zasady produkcji oraz wymogi dotyczące wprowadzania do obrotu.
Data: 30.07.2025 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 6 h
Cel szkolenia
Celem szkolenia jest zapoznanie uczestników z prawnymi i systemowymi aspektami produkcji oraz dystrybucji żywności
ekologicznej. Podczas szkolenia omówione zostaną m.in. zasady: produkcji, znakowania oraz postępowania z produktami
ekologicznymi regulowane m.in. rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2018/848, które zostaną poparte
praktycznymi przykładami. Przedstawione również zostaną wdrożone lub planowane zmiany przepisów prawa związanych
z tą grupą produktów.
Szkolenie skierowane do
Szkolenie skierowane jest do obecnych lub do chcących rozwinąć działalności w zakresie żywności ekologicznej: producenci,
dystrybutorzy, importerzy, eksporterzy.
Program
1. Ramy prawne produkcji żywności ekologicznej.
2. Przebieg procesu certyfikacji.
3. Certyfikaty wydawane wyłącznie w systemie TRACES.
4. Zasady produkcji żywności ekologicznej: surowce
5. Zasady produkcji żywności ekologicznej: produkty przetworzone
6. Magazynowanie oraz transport produktów ekologicznych.
7. Tryb postępowania w przypadku podejrzenia posiadania produktu niezgodnego z zasadami produkcji ekologicznej.
8. Znakowanie produktów ekologicznych.
9. Obrót produktami ekologicznymi i dystrybucja tych produktów, w tym import.
10. Dodatkowe pytania, podsumowanie, zakończenie szkolenia.
Warunki uczestnictwa
Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze stroy internetowej.
Zgłoszenia prosimy nadsyłać do 7 dni przed terminem szkolenia.
Link do formualrza elektronicznego dostępny na stronie - https://hamilton.com.pl/formularz-zgloszeniowy/?training_id=12458&place_id=0&utm_source=reference&utm_medium=FoodFakty.pl&utm_campaign=FF_JB&utm_id=%23SZKOLENIA
Program szkolenia - https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2022/01/Program-47-JB-Zywnosc-ekologiczna-zasady-produkcji-oraz-wymogi-dot-wpr-do-obrotu_2025.pdf
W razie jakichkolwiek pytań lub wsparcia technicznego prosimy o kontakt: szkolenia@jsh.com.pl lub telefon: 58/ 766 99 46
Zapytaj organizatora o szczegóły