65 WEB - Catering dietetyczny – przekazywanie informacji konsumentom na temat żywności - WEBINARIUM
Data: 21.02.2025 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 2 h
Cel szkolenia
Webinarium ma na celu zapoznanie uczestników z podstawowymi wymaganiami informacyjnymi dotyczącymi usług
w świadczonych formie cateringu dietetycznego oraz przepisami prawa żywnościowego dotyczącymi sprzedaży żywności na
odległość (np. przez internet).
Szkolenie skierowane do
Webinarium adresowane jest do pracowników działów jakości, technologów, specjalistów z działu R&D oraz marketingu.
Program
1. Działalność w zakresie cateringu dietetycznego – czy należy dokonać zgłoszenia podjęcia działalności do
Wojewódzkiego Inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych ?
2. Czy produkty oferowane poprzez firmy cateringowe podlegają w zakresie znakowania produktów wymogom
rozporządzenia 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności ?
3. Jakie informacje o daniach/produktach powinny być dostępne na stronie internetowej/ ulotce ?
4. Czy opakowania w momencie dostawy muszą posiadać etykiety ?
5. Czy w przypadku "diet pudełkowych" którekolwiek z informacji na temat dań/produktów mogą być zamieszczone
jedynie na stronie internetowej ?
6. Podsumowanie, pytania i odpowiedzi, zakończenie webinarium.
Warunki uczestnictwa
Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze stroy internetowej.
Zgłoszenia prosimy nadsyłać do 7 dni przed terminem szkolenia.
Link do formualrza elektronicznego dostępny na stronie - https://hamilton.com.pl/formularz-zgloszeniowy/?training_id=16753&place_id=0&utm_source=reference&utm_medium=FoodFakty.pl&utm_campaign=FF_WEB&utm_id=%23SZKOLENIA
Program szkolenia - https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2023/07/Program-65_WEB_Catering-dietetyczny%E2%80%93przekazywanie-informacji-konsumentom-na-temat-zywnosci_2025.pdf
W razie jakichkolwiek pytań lub wsparcia technicznego prosimy o kontakt: szkolenia@jsh.com.pl lub telefon: 58/ 766 99 46
Zapytaj organizatora o szczegóły