68 JB - Zanieczyszczenia żywności. Aktualizacja wymagań prawnych, metod analiz.
Data: 26.02.2025 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 5 h
Cel szkolenia
Celem szkolenia jest omówienie najważniejszych chemicznych zanieczyszczeń żywności w aspekcie aktualnych uregulowań
prawnych, zagrożeń dla życia, metod analitycznych i interpretacji wyników analiz.
Szkolenie skierowane do
Szkolenie skierowanie jest do pracowników działów jakości i laboratoriów zakładów przemysłu spożywczego
odpowiedzialnych za prawidłową ocenę surowca i produktów, pracowników urzędowych laboratoriów nadzoru, a także
wszystkich zainteresowanych przedmiotową tematyką, chcących pogłębić swoją wiedzę.
Program
1. Charakterystyka zanieczyszczeń w żywności.
2. Źródła zanieczyszczeń w artykułach żywnościowych.
3. Wpływ zanieczyszczeń na zdrowie konsumenta.
4. Zanieczyszczenia żywności spowodowane migracją substancji toksycznych z materiałów przeznaczonych do kontaktu
z żywnością.
5. Rozporządzenie UE nr 915/2023 z 25.04.2023 ( zastępujące rozporządzenie UE 1881/2006) – aktualizacja, wymagania
prawne dotyczące maksymalnych dopuszczalnych poziomów zanieczyszczeń w środkach spożywczych.
6. Metody oznaczania wybranych zanieczyszczeń w żywności.
7. Interpretacja wyników badań w powiązaniu z obowiązującymi przepisami prawnymi.
8. Dodatkowe pytania, podsumowanie, zakończenie szkolenia.
Warunki uczestnictwa
Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze stroy internetowej.
Zgłoszenia prosimy nadsyłać do 7 dni przed terminem szkolenia.
Link do formualrza elektronicznego dostępny na stronie - https://hamilton.com.pl/formularz-zgloszeniowy/?training_id=12314&place_id=0&utm_source=reference&utm_medium=FoodFakty.pl&utm_campaign=FF_JB&utm_id=%23SZKOLENIA
Program szkolenia - https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2021/12/Program-68-JB-Zanieczyszczenia-zywnosci.-Aktualizacja-wymagan-prawnych-metod-analiz_2025.pdf
W razie jakichkolwiek pytań lub wsparcia technicznego prosimy o kontakt: szkolenia@jsh.com.pl lub telefon: 58/ 766 99 46
Zapytaj organizatora o szczegóły