82 WEB - Webinarium - Mikotoksyny w żywności pod kontrolą – Od regulacji prawnych po najnowsze techniki analizy - WEBINARIUM
Data: 07.04.2025 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 2 h
Cel szkolenia
Celem spotkania jest przedstawienie tematyki występowania oraz monitoringu mykotoksyn (mikotoksyn) w żywności.
Główna tematyka prezentowana podczas spotkania będzie skoncentrowana na aspekcie zanieczyszczenia żywności
mykotoksynami w kontekście bezpieczeństwa konsumenta. Wytyczne legislacyjne regulujące to zagadnienie zostaną
omówione i zaprezentowane z wykorzystaniem konkretnych przykładów praktycznych związanych z badaniami, limitami
najwyższych dopuszczalnych poziomów oraz aspektu odpowiedniego pobierania próbek do badania i ich homogenizacji.
Szkolenie skierowane do
Szkolenie jest skierowane do technologów, specjalistów, kierowników i pracowników służb kontroli jakości i bezpieczeństwa
suplementów diety oraz żywności, pracowników laboratorium, a także producentów i importerów środków spożywczych oraz
wszystkich zainteresowanych przedmiotową tematyką.
Program
1. Definicja mikotoksyn, ich klasyfikacja i pochodzenie.
2. Uregulowania prawne dotyczące mikotoksyn w żywności.
3. Techniki analityczne wykorzystywane w badaniu obecności pozostałości mikotoksyn.
4. Przegląd zgłoszeń w systemie RASFF.
5. Podsumowanie wyników badań laboratoryjnych w zakresie analizy mikotoksyn.
6. Dodatkowe pytania, podsumowanie, zakończenie szkolenia.
Warunki uczestnictwa
Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze stroy internetowej.
Zgłoszenia prosimy nadsyłać do 7 dni przed terminem szkolenia.
Link do formualrza elektronicznego dostępny na stronie - https://hamilton.com.pl/formularz-zgloszeniowy/?training_id=12572&place_id=0&utm_source=reference&utm_medium=FoodFakty.pl&utm_campaign=FF_WEB&utm_id=%23SZKOLENIA
Program szkolenia - https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2022/02/Program-82-WEB-Mikotoksyny-w-zywnosci_2025.pdf
W razie jakichkolwiek pytań lub wsparcia technicznego prosimy o kontakt: szkolenia@jsh.com.pl lub telefon: 58/ 766 99 46
Zapytaj organizatora o szczegóły