Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 31.01.2025 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 1 h
Webinarium ma na celu przybliżenie specyfiki badań w kierunku wykrywania alergenów pokarmowych ujętych
w Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie
przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Szkolenie skierowane jest do kadry zarządzającej, technologów, menadżerów produkcji, pracowników działów jakości
i laboratoriów oraz innych osób zainteresowanych tematyką szkolenia.
1. Co to są alergeny pokarmowe?
2. Wykaz alergenów pokarmowych zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011.
3. Metody oznaczania alergenów pokarmowych (LFT, ELISA, PCR, LC-MS), wady i zalety.
4. Reakcje krzyżowe.
5. Interpretacja wyników w oparciu o normy branżowe.
6. Ilość i wielkość próbek, pobór i transport.
7. Praktyka badań w laboratorium J.S .Hamilton.
8. Pytania i odpowiedzi.
Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze stroy internetowej.
Zgłoszenia prosimy nadsyłać do 7 dni przed terminem szkolenia.
Link do formualrza elektronicznego dostępny na stronie - https://hamilton.com.pl/formularz-zgloszeniowy/?training_id=18890&place_id=0&utm_source=reference&utm_medium=FoodFakty.pl&utm_campaign=FF_WEB&utm_id=%23SZKOLENIA
Program szkolenia - https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2024/12/Program-265-WEB_Alergeny-pokarmowe-%E2%80%93-analityczny-punkt-widzenia_2025.pdf
W razie jakichkolwiek pytań lub wsparcia technicznego prosimy o kontakt: szkolenia@jsh.com.pl lub telefon: 58/ 766 99 46
Zapytaj organizatora o szczegóły