Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Analiza sensoryczna - szkolenie teoretyczne i warsztaty

Data: 08.11.2019 Miejsce: Warszawa
Czas trwania: 8 h

Cel szkolenia

Celem szkolenia i warsztatów jest zapoznanie uczestników z zasadami dot. analizy sensorycznej oraz ocena wrażliwości sensorycznej

Szkolenie skierowane do

kandydatów do przeprowadzania ocen sensorycznych oraz osób wykonujących takie analizy w zakładach przemysłu spożywczego.

Program

Część teoretyczna

  • fizjologiczne podstawy analizy sensorycznej – charakterystyka zmysłów,
  • ocena sensoryczna a organoleptyczna – na czym polega różnica?
  • terminologia w analizie sensorycznej,
  • warunki przeprowadzania ocen sensorycznych,
  • czynniki wpływające na wyniki analizy sensorycznej oraz przygotowanie produktów do oceny sensorycznej,
  • zasady oceny sensorycznej produktów,
  • metody analizy sensorycznej stosowane w ocenie jakości produktów spożywczych

Program warsztatów:

Ocena wrażliwości sensorycznej

  • test na daltonizm smakowy dla 6 wzorców smaku: słonego, słodkiego, gorzkiego, kwaśnego, umami, metalicznego,
  • test na sprawdzenie wrażliwości sensorycznej w zakresie zmysłu węchu,
  • test na sprawdzenie wrażliwości sensorycznej w zakresie zmysłu wzroku,
  • metoda analizy opisowej tekstury

Ocena sensoryczna produktu

  • Ćwiczenia praktyczne wykorzystujące następujące metody analizy sensorycznej w ocenie produktów:
    • metody różnicowe
    • metody z zastosowaniem skal i kategorii
    • metody opisowe

Warunki uczestnictwa

Szkolenie jednodniowe: 8.11.2019

Termin przesyłania zgłoszeń upływa 24 października.

Koszt  550,00 PLN + 23% VAT - za osobę za udział w szkoleniu otwartym w biurze SGS w Warszawie.

Powyższa cena obejmuje: prowadzenie zajęć, materiały szkoleniowe, certyfikaty, wyżywienie w trakcie godzin szkoleniowych.

Cena nie obejmuje kosztu zakwaterowania.

Zapytaj o dostępne rabaty!

 

Szczegółowe warunki uczestnictwa dostępne na stronie szkolenia: https://www.sgs.pl/pl-pl/training-schedule/2019/11/analiza-sensoryczna  

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstwaie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn