Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
ANALIZY FOOD RISK
To comiesięczna analiza wszytskich przypadków produktów niebezpiecznych zgłoszonych do systemu Rasff, przegląd analiz ryzyka Efsa, zestawienie nowych limitów prawnych pozostałości w żywności, podsumowanie nowych przypadków zafałszowań, najciekawsze case study.
CZEGO DOTYCZY ANALIZA FOOD RISK:
Środki spożywcze - kilkanście grup produktowych według klasyfikacji rasff
Suplementy - nowa kategoria, coraz częściej występująca w systemie rasff
Opakowania - nowe wersje standardów IFS, BRC wymagają większej koncentracji na zafałszowaniach
TRZY PERSPEKTYWY ANALIZ:
Perspetktywa trendów - każda analizowana dana odniesiona jest do wartości okresu porównawczego, którym jest analogiczny okres roku poprzedniego lub poprzedzający miesiac
Perspektywa produktów - tu sprawdzisz w jakim stopniu Twój produkt narażony był na poszczególne ryzyka
Perspektywa ryzyka - tu sprawdzisz jakie martyce żywnosciowe są narażone na konkretne ryzyka (np mykotoksyny)
KLUCZOWE ELEMENTY RAPORTU:
Tablica Managera - to jednostronicowy dash-board z naważniejszymi informacjami z danego miesiąca, to na co my poświęciliśmy kilkanascie dni pracy możesz poznać w kilka minut. Opracowanie zawiera dwie Tablice Managera, poświęconą analizie Risk oraz analizie Fraud
Tabele syntetyczne - to intuicyjne zestawienia trendów dla okresów porównawnywanych, aktywne linki przekierowują bezpośrednio do informacji szczegółówych
Tabele szczegółówe - to dodatkowe informacje dla tych, którzy chcą przeanalizować każdy przypadek łacznie ze stwierdzonym poziomem przekroczonego limitu
Zestawenia - to tabelarycznie zestawione informacje, w których znajduje się tytuł, streszczenie, link do żródła
Case Study - to zestawienie tak zwanych Hot Topic ( czym żył internet) , oraz najciekawszych przypadków produktów niebezpiecznych i zafałszowanych tym razem z całego świata
DOSTĘPNE RAPORTY (DOSTĘPNE RÓWNIEŻ W STREFIE MANAGERA)
https://foodfakty.pl/analiza-trendow-ryzyka-bezpieczenstwa-produktow-zywnosciowych-w-ue-luty-2020
https://foodfakty.pl/analiza-trendow-ryzyka-bezpieczenstwa-produktow-zywnosciowych-w-ue-marzec-2020
https://foodfakty.pl/analiza-trendow-ryzyka-bezpieczenstwa-produktow-zywnosciowych-w-eu-maj-2020
JAK KUPIC DOSTĘP DO RAPORTÓW
Wystarczą dwa kroki:
1. Zarejestruj darmowe konto czytelnika
2. Wykup odpowiedni dla Ciebie pakiet Premium lub kupuj pojedynczo - Masz dwie mozaliwości, jesteś zdecydowany - kup od razu lub pobierz Proformę i zapłać później, albo skontaktuj się z naszym konsultantem
Oferta Strefa Managera: http://foodfakty.pl/media/Strefa_Managera.pdf
Słowa kluczowe: <search console_SM>
Skontaktuj się bezpośrednio z firmą: