Auditor przemysłu spożywczego (FSSC 22000 v6, BRC Food v9, IFS Food v8) POZNAŃ
Data: 10.06.2025 Miejsce: Poznań
Czas trwania: 32 h
Cel szkolenia
Przygotowanie do pełnienia funkcji auditora strony pierwszej i drugiej w zakresie systemów bezpieczeństwa żywności (FSSC 22000 v6, IFS Food v8, BRC GS for Food Safety v9), doskonalenie warsztatu auditora, kierowanie zespołem auditorów.
Szkolenie skierowane do
Osoby prowadzące audity I i II strony, szefowie, właściciele i kierownicy, członkowie zespołu ds. HACCP, laboranci zapewnienia jakości, auditorzy wewnętrzni systemu HACCP, IFS Food, BRC Food, FSSC 22000, technolodzy żywności, osoby zainteresowane tematyką szkolenia.
Program
- wprowadzenie do bezpieczeństwa żywności;
- wymagania prawne w Polsce i UE w zakresie bezpieczeństwa i higieny żywności;
- omówienie wymagań norm FSSC 22000 v6, standardów IFS Food v8 oraz BRC Food v9 pod kątem auditowania;
- identyfikowalność w łańcuchu dostaw;
- auditowanie systemów zarządzania:
- wprowadzenie do auditowania,
- kompetencje auditorów,
- inicjowanie auditu i przygotowanie działań auditowych,
- prowadzenie działań auditowych,
- przygotowanie i dystrybucja raportu.
- ćwiczenia i warsztaty z auditowania.
Warunki uczestnictwa
METODYKA SZKOLENIA:
Szkolenie ma charakter wykładowo-dyskusyjny. Szkolenie prowadzi certyfikowany trener TÜV SÜD Polska.
CZAS TRWANIA:
32 godziny lekcyjne (10-13.06.2025)
ZAKOŃCZENIE SZKOLENIA:
Szkolenie kończy się egzaminem. Po pozytywnym zaliczeniu, uczestnik otrzymuje certyfikat „Auditor przemysłu spożywczego (FSSC 22000 v6, BRC GS for Food Safety v9, IFS Food v8)” wydany przez TÜV SÜD Polska.
CENA SZKOLENIA:
2799 PLN netto
Cena obejmuje: udział w szkoleniu, materiały szkoleniowe w formie elektronicznej, certyfikat, przerwy kawowe oraz lunch.
Zapytaj organizatora o szczegóły