Auditor wewnętrzny systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności wg ISO 22000:2018 - SZKOLENIE ZDALNE
Data: 08.04.2025 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 16 h
Cel szkolenia
- Przygotowanie uczestników do przeprowadzania skutecznych auditów wewnętrznych jako narzędzia zarządzania bezpieczeństwem żywności wg normy ISO 22000:2018
Szkolenie skierowane do
- Kandydatów na auditorów wewnętrznych systemu bezpieczeństwa żywności wg normy ISO 22000
- Osób funkcjonujących w obszarze produkcji żywności i odpowiedzialnych za system zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego produkowanych wyrobów
- Managerów jakości w branży spożywczej
Program
- Wprowadzenie
- Filozofia, struktura i zakres stosowania normy ISO 22000
- Omówienie wymagań normy ISO 22000:2018:
- Kluczowe elementy systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności
- Kontekst organizacji
- Przywództwo
- Planowanie: analiza ryzyk i szans
- Wsparcie
- Działania operacyjne: Programy wstępne - ISO/TS 22002-1:2009, analiza HACCP, OPRP i CCP
- Ocena efektów działania
- Doskonalenie
- Zasady auditowania wg normy ISO 19011:2018
- Auditorska wykładnia wymagań
- Zasady auditowania
- Ćwiczenia, warsztaty, gry symulacyjne: planowanie i koordynacja działań auditowych, prowadzenie auditów, identyfikacja i zapis niezgodności, analiza dokumentacji i zapisów, działania poauditowe
- Podsumowanie, zakończenie
- Test końcowy
Warunki uczestnictwa
Szkolenie dwudniowe
Godziny szkolenia: 9:00-17:00
Cena 1.370 PLN + 23% VAT - za udział 1 osoby w szkoleniu stacjonarnym
Powyższa cena obejmuje: prowadzenie zajęć, materiały szkoleniowe, wyżywienie w trakcie godzin szkoleniowych, certyfikat w języku polskim
Płatność za szkolenie następuje po realizacji szkolenia, wyłącznie przelewem, na podstawie faktury VAT, w terminie 14 dni od daty jej wystawienia
RABAT 5% w przypadku zgłoszenia wcześniej niż 4 tygodnie przed szkoleniem. Zapytaj o warunki dodatkowych rabatów
Szczegółowe warunki uczestnictwa dostępne w poniższym linku:
https://learning.sgs.com/lmt/!clmsLink.dt?site=sgsssc®ion=pl&lang=pl&type=R&id=58669545
Zapytaj organizatora o szczegóły