Audytor wewnętrzny bezpieczeństwa żywności w zakresie wymagań standardów BRCGS Food, IFS Food oraz normy ISO 22000.
Data: 13.02.2025 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 6 h
Cel szkolenia
Celem szkolenia jest doskonalenie umiejętności audytowania systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności.
Szkolenie oparte jest na wymaganiach normy PN-EN ISO 19011:2018 (wytyczne dotyczące audytowania systemów
zarządzania) i normy ISO 22000 oraz standardów BRC, IFS Food i Codex Alimentarius.
Szkolenie skierowane do
Warsztaty szkoleniowe przeznaczone są dla pracowników prowadzących audyty wewnętrzne oraz realizujących audyty
dostawców, nadzorujących proces audytowania w przedsiębiorstwie, pełnomocników ds. jakości oraz osób wchodzących
w skład zespołów ds. bezpieczeństwa żywności.
Program
1. Bezpieczeństwo a jakość produktu.
2. Podstawowe wymagania prawne – przypomnienie.
3. Wymagania GMP / GHP.
4. HACCP - Analiza zagrożeń i krytyczne punkty kontroli.
5. Wymagania standardów IFS Food, BRCGS Food i normy ISO 22000 – porównanie .
6. Podstawy audytowania: definicje.
7. Wprowadzenie do audytów.
8. Kompetencje interpersonalne audytorów wewnętrznych.
9. Zasady audytowania.
10. Planowanie audytów systemów zarządzania.
11. Przeprowadzanie audytów wewnętrznych.
12. Komunikacja w pracy audytora.
13. Test na zakończenie szkolenia.
14. Dodatkowe pytania, podsumowanie, zakończenie szkolenia.
Warunki uczestnictwa
Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze stroy internetowej.
Zgłoszenia prosimy nadsyłać do 7 dni przed terminem szkolenia.
Link do formualrza elektronicznego dostępny na stronie - https://hamilton.com.pl/formularz-zgloszeniowy/?training_id=12503&place_id=0&utm_source=reference&utm_medium=FoodFakty.pl&utm_campaign=FF_DSZ&utm_id=%23SZKOLENIA
Program szkolenia - https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2022/01/Program-153-DSZ-Audytor-wewnetrzny-w-zakresie-bezpieczenstwa-zywnosci-IFS-BRC-ISO-22000_2025.pdf
W razie jakichkolwiek pytań lub wsparcia technicznego prosimy o kontakt: szkolenia@jsh.com.pl lub telefon: 58/ 766 99 46
Zapytaj organizatora o szczegóły