Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 27.01.2025 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 5 h
Celem szkolenia jest zapoznanie z wymaganiami dotyczącymi kwalifikacji dostawców i metod nadzorowania, z głównym
naciskiem na audytowanie dostawców, uzyskanie kwalifikacji do audytowania dostawców. W trakcie szkolenia zostaną
przedstawione zostaną poszczególne etapy realizacji audytu.
Szkolenie skierowane do pracowników prowadzących audyty dostawców, audytorów, pracowników działów zakupów,
pełnomocników ds. jakości i bezpieczeństwa żywności, osób prowadzących kwalifikację dostawców.
1. Wprowadzenie do szkolenia:
• Określenie rodzaju i zakresu nadzoru nad dostawcą,
• Zagrożenia i ryzyka we współpracy z dostawcami,
• Wymagania standardów bezpieczeństwa żywności.
2. Kwalifikacja i nadzorowanie dostawców:
• Kwalifikowanie dostawców, a kwalifikowanie surowców – kryteria oceny,
• Standardowe kontrole surowców, w aspekcie oceny ryzyka zafałszowania surowców.
3. Audytowanie dostawców usług i surowców:
• Metody prowadzenia audytu – przygotowanie się oraz audyt,
• Przygotowanie listy kontrolnej do audytu u dostawcy,
• Identyfikacja niezgodności – problemów we współpracy,
• Raportowanie,
• Wdrażanie działań skierowanych na eliminację problemów,
• Dalszy monitoring współpracy.
4. Dodatkowe pytania i odpowiedzi, test, zakończenie szkolenia.
Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze stroy internetowej.
Zgłoszenia prosimy nadsyłać do 7 dni przed terminem szkolenia.
Link do formualrza elektronicznego dostępny na stronie - https://hamilton.com.pl/formularz-zgloszeniowy/?training_id=15734&place_id=0&utm_source=reference&utm_medium=FoodFakty.pl&utm_campaign=FF_DSZ&utm_id=%23SZKOLENIA
Program szkolenia - https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2022/12/Program-192-DSZ-Audytowanie-dostawcow-w-przemysle-spozywczym_-2025.pdf
W razie jakichkolwiek pytań lub wsparcia technicznego prosimy o kontakt: szkolenia@jsh.com.pl lub telefon: 58/ 766 99 46
Zapytaj organizatora o szczegóły