Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 28.10.2024 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 2 h
Webinarium ma na celu zapoznanie uczestników z informacjami teoretycznymi i praktycznymi dotyczącymi analizy
produktów spożywczych pod kątem genetycznie modyfikowanych organizmów (GMO). W trakcie szkolenia zostaną
omówione przykładowe wyniki analiz i ich interpretacja oraz wymagania zgodnie ze standardem VLOG.
Szkolenie skierowane jest do technologów, specjalistów, kierowników i pracowników laboratoriów kontroli jakości
i bezpieczeństwa żywności, operatorów przemysłu żywnościowego.
1. Ogólne wymagania dla pracowni do badań w kierunku GMO.
2. Pobieranie oraz przygotowanie próbek paszy i żywności.
3. Izolacja DNA oraz optymalizacja reakcji PCR.
4. Podstawowe informacje na temat metody PCR i real-time PCR.
5. Badania przesiewowe (screening).
6. Ogólne omówienie wyników badań żywności w kierunku GMO (jakościowych oraz ilościowych).
7. Regulacje prawne.
8. Wymagania VLOG.
9. Podsumowanie szkolenia, pytania.
Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze stroy internetowej.
Zgłoszenia prosimy nadsyłać do 7 dni przed terminem szkolenia.
Link do formualrza elektronicznego dostępny na stronie - https://hamilton.com.pl/szkolenia/harmonogram-szkolen/
Program szkolenia - https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2022/05/Program-63_WEB_Badanie-GMO-w-zywnosci-i-paszach-interpretacja-wynikow-badanVLOG_2024_.pdf
W razie jakichkolwiek pytań lub wsparcia technicznego prosimy o kontakt: szkolenia@jsh.com.pl lub telefon: 58/ 766 99 46
Zapytaj organizatora o szczegóły