Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 21.01.2025 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 2 h
Celem webinarium jest zapoznanie uczestników z kluczowymi aspektami mikrobiologii mrożonek, w tym metodami
konserwowania żywności przez zabieg mrożenia. Webinarium ma na celu wyjaśnienie, jak drobnoustroje reagują na stres
chłodniczy i jakie są skutki tego procesu dla ich przeżywalności. Uczestnicy dowiedzą się, jak prawidłowo walidować proces
mrożenia, aby zapewnić jego skuteczność i bezpieczeństwo. Program obejmuje również techniki przeprowadzania badań
obciążeniowych dla produktów mrożonych w celu oceny ich stabilności mikrobiologicznej. Dodatkowo, zostaną przedstawione
kryteria mikrobiologiczne, które muszą spełniać produkty mrożone, aby były bezpieczne dla konsumentów.
Szkolenie skierowane jest do pracowników przyzakładowych laboratoriów branż przemysłu spożywczego, diagnostów
laboratoryjnych, technologów, a także pracowników innych działów (np. Kontroli Jakości).
1. Mrożenie jako rodzaj konserwowania żywności.
2. Odpowiedź drobnoustrojów na stres chłodniczy.
3. Walidacja procesu mrożenia.
4. Badania obciążeniowe dla produktów mrożonych.
5. Kryteria mikrobiologiczne dla produktów mrożonych.
6. Dodatkowe pytania, podsumowanie, zakończenie szkolenia.
Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze stroy internetowej.
Zgłoszenia prosimy nadsyłać do 7 dni przed terminem szkolenia.
Link do formualrza elektronicznego dostępny na stronie - https://hamilton.com.pl/formularz-zgloszeniowy/?training_id=18386&place_id=0&utm_source=reference&utm_medium=FoodFakty.pl&utm_campaign=FF_WEB&utm_id=%23SZKOLENIA
Program szkolenia - https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2024/07/Program-01-WEB-Bakterie-skute-lodem-mikrobiologia-mrozonek_2025.pdf
W razie jakichkolwiek pytań lub wsparcia technicznego prosimy o kontakt: szkolenia@jsh.com.pl lub telefon: 58/ 766 99 46
Zapytaj organizatora o szczegóły