Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 17.05.2024 Miejsce: ON-LINE/WARSZAWA
Czas trwania: 5 h
Celem szkolenia jest przybliżenie zagadnień wynikających z obowiązku prowadzenia przez podmioty – wodociągi
wewnętrznej kontroli jakości wody, ze szczególnym uwzględnieniem obowiązku wykonywania badań jakości wody oraz
terminowości informowania o ich wynikach właściwego Państwowego Inspektora Sanitarnego ale również o korzyściach
płynących z oszacowania ryzyka.
Szkolenie skierowane jest do pracowników przedsiębiorstw wodno-kanalizacyjnych, pracowników działu jakości
odpowiedzialnych za bezpieczeństwo zdrowotne artykułów spożywczych.
PROGRAM SZKOLENIA:
1. Obowiązki podmiotów dostarczających wodę wg ww. rozporządzenia.
2. Bezpieczeństwo zdrowotne wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi a podwyższone wartości parametrów
wskaźnikowych jakości wody.
3. Wymagania dot. ochrony zdrowia ludności w odniesieniu do substancji promieniotwórczych w wodzie.
4. Zanieczyszczenie mikrobiologiczne wody, w tym bakteriami Legionella sp. a jej bezpieczeństwo zdrowotne.
5. Zasady współpracy z laboratoriami wykonującymi badania jakości wody.
6. Dodatkowe pytania, podsumowanie, zakończenie szkolenia.
Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze stroy internetowej.
Zgłoszenia prosimy nadsyłać do 7 dni przed terminem szkolenia.
Link do formualrza elektronicznego dostępny na stronie - https://hamilton.com.pl/szkolenia/harmonogram-szkolen/
Program szkolenia - https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2022/12/Program-44-JB-Bezpieczenstwo-zdrowotne-wody_2024.pdf
W razie jakichkolwiek pytań lub wsparcia technicznego prosimy o kontakt: szkolenia@jsh.com.pl lub telefon: 58/ 766 99 46
Zapytaj organizatora o szczegóły