Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 28.05.2024 Miejsce: ONLINE
Czas trwania: 2 h
Webinar ma na celu zapoznanie z wiedzą dotyczącą występowania i rozwoju bakterii Legionella w instalacjach wodnych oraz metodach ograniczania jej rozwoju
pracowników przemysłu spożywczego, sieci handlowych, w szczególności działów jakości, technologii.
1. Legionella - charakterystyka bakterii. Rys historyczny - choroba Legionistów, gorączka Pontiac. Występowanie bakterii Legionella sp. - naturalne i sztuczne rezerwuary. Metody transmisji.
2. Legionella w wewnętrznych systemach wodociągowych wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi - metody ograniczania rozwoju, monitoring i analiza ryzyka. Metody ograniczania rozwoju bakterii Legionella w systemach wodociągowych. Wymagania prawne dotyczące monitoringu. Wytyczne dotyczące przeprowadzania analizy ryzyka.
Zachęcamy do zapoznania się ze wszystkimi szkoleniami:
https://www.merieuxnutrisciences.com/pl/harmonogram-szkolen/
Warunki zgłoszenia i uczestnictwa w szkoleniach stacjonarnych Merieux Nutrisciences dostępne pod adresem:
https://www.merieuxnutrisciences.com/pl/szkolenia-otwarte-formularz-zgloszeniowy/
Zapytaj organizatora o szczegóły