Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 25.06.2024 Miejsce: ONLINE
Czas trwania: 1 h
Webinar ma na celu przedstawienie uczestnikom informacji na temat szczególnego zanieczyszczenia jakim są substancje perfluoroalkilowe, ich charakterystyki, występowania oraz wymagań prawa.
pracowników przemysłu spożywczego, sieci handlowych, w szczególności działów jakości, technologii.
1. PFAS - Substancje perfluoroalkilowe. Charakterystyka PFAS, zastosowanie przemysłowe. Wpływ na zdrowie ludzi. Źródła zanieczyszczeń żywności przez PFAS.
2. Podstawy prawne dotyczące ustanowienia najwyższych dopuszczalnych poziomów dla PFAS. Rozporządzenie nr 2023/915 - w jakich matrycach limitowane są PFAS? Jakie znaczenie ma Zalecenie Komisji UE nr 2022/1431? Znaczenie właściwego poboru próbek i metody analizy - rozporządzenie wykonawcze Komisji (UE) nr 2022/1428. Jak intepretować otrzymany wynik?
Warunki zgłoszenia i uczestnictwa w szkoleniach stacjonarnych Merieux Nutrisciences dostępne pod adresem:
https://www.merieuxnutrisciences.com/pl/szkolenia-otwarte-formularz-zgloszeniowy/
Zapytaj organizatora o szczegóły