Bezpłatny webinar: PFAS – wieczne i wszechobecne zanieczyszczenia żywności – jak zintepretować otrzymany wynik?
Data: 25.06.2024 Miejsce: ONLINE
Czas trwania: 1 h
Cel szkolenia
Webinar ma na celu przedstawienie uczestnikom informacji na temat szczególnego zanieczyszczenia jakim są substancje perfluoroalkilowe, ich charakterystyki, występowania oraz wymagań prawa.
Szkolenie skierowane do
pracowników przemysłu spożywczego, sieci handlowych, w szczególności działów jakości, technologii.
Program
1. PFAS - Substancje perfluoroalkilowe. Charakterystyka PFAS, zastosowanie przemysłowe. Wpływ na zdrowie ludzi. Źródła zanieczyszczeń żywności przez PFAS.
2. Podstawy prawne dotyczące ustanowienia najwyższych dopuszczalnych poziomów dla PFAS. Rozporządzenie nr 2023/915 - w jakich matrycach limitowane są PFAS? Jakie znaczenie ma Zalecenie Komisji UE nr 2022/1431? Znaczenie właściwego poboru próbek i metody analizy - rozporządzenie wykonawcze Komisji (UE) nr 2022/1428. Jak intepretować otrzymany wynik?
Warunki uczestnictwa
Warunki zgłoszenia i uczestnictwa w szkoleniach stacjonarnych Merieux Nutrisciences dostępne pod adresem:
https://www.merieuxnutrisciences.com/pl/szkolenia-otwarte-formularz-zgloszeniowy/
Zapytaj organizatora o szczegóły