Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Na żądanie Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 1 h
Uzyskanie certyfikatu TPCP stanowi potwierdzenie zgodności planu bezpieczeństwa żywności i jego stosowania w zakładzie
z wymaganiami jurysdykcji FDA co przekłada się na wzrost zaufania importerów i uzyskanie łatwiejszego dostępu do
tamtejszego rynku, a ponadto przynosi korzyści na poziomie celnym oraz zmniejsza prawdopodobieństwo kontroli zakładu
produkcyjnego przez urzędników FDA.
Standard skierowany jest do firm eksportujących żywność do USA, opracowany zgodnie z ustawą o modernizacji
bezpieczeństwa żywności (Food Safety Modernization Act - FSMA). Ma on zastosowanie dla prawie wszystkich firm
podlegających jurysdykcji FDA począwszy od produkcji podstawowej (np. świeże owoce i warzywa oraz związana z nimi
działalność przetwórcza) kończąc na produkcji szeroko pojętej żywności przetworzonej.
1. Strategia FDA w zakresie bezpieczeństwa żywności importowanej na rynek USA.
2. Rola akredytowanego programu certyfikacji trzeciej strony (TPCP – Third Party Certification Program).
3. Zakres zastosowania – FSMA: 21 CFR 112, 21 CFR 117, 21 CFR.
4. Działania inspekcyjne FDA realizowane poza granicami USA.
5. Aspekty podlegające weryfikacji podczas audytu TPCP.
6. Proces certyfikacji TPCP.
7. Korzyści wynikające z certyfikacji TPCP.
8. Pytania.
Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze stroy internetowej.
Zgłoszenia prosimy nadsyłać do 7 dni przed terminem szkolenia.
Link do formualrza elektronicznego dostępny na stronie - https://hamilton.com.pl/szkolenia/harmonogram-szkolen/
Program szkolenia - https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2024/04/Program-249-WEB_CERTYFIKACJA-TPCP-THIRD-PARTY-CERTIFICATION-PROGRAM.pdf
W razie jakichkolwiek pytań lub wsparcia technicznego prosimy o kontakt: szkolenia@jsh.com.pl lub telefon: 58/ 766 99 46
Zapytaj organizatora o szczegóły