Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 07.11.2024 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 5 h
Szkolenie ma na celu uzyskanie, uzupełnienie lub doskonalenie umiejętności i kwalifikacji zawodowych potrzebnych do wykonywania pracy zarządzającego jednostką badawczą, kierowników badań i personelu laboratoriów badawczych. Szkolenie porusza problemy związane z organizacją jednostki oraz wyposaża uczestników w niezbędną wiedzę, pozwalającą opracować oraz wdrożyć procedury zgodne z wymaganiami systemów i standardów.
Szkolenie skierowane do zarządzających jednostkami badawczymi, kierowników badań oraz personelu mikrobiologicznych laboratoriów badawczych.
1. Informacje ogólne
2. Aktualne wymagania prawne
3. Organizacja jednostki badawczej. Odpowiedzialność:
· Zarządzającego Jednostką Badawczą
· Personelu Jednostki Zapewnienia Jakości
· Kierownika Badania / Personelu Badawczego
4. Program Zapewnienia Jakości
5. Rola Jednostki Zapewnienia Jakości w prawidłowym działaniu pracowni mikrobiologicznej
6. Organizacja pomieszczeń i środowiska jednostki badawczej z pracownią mikrobiologiczną
· Pomieszczenia
· Przyrządy pomiarowe, materiały i odczynniki
· Mikrobiologiczne Systemy badawcze
· Materiały badane i odniesienia
7. Dokumentacja systemowa:
· Standardowe Procedury Operacyjne (SOP)
8. Dokumentacja badawcza:
· Plan badania mikrobiologicznego
· Prowadzenie badania
· Sprawozdanie z badania mikrobiologicznego
9. Archiwizacja
10. DPL w pracowni mikrobiologicznej – studium przypadku.
11. Dodatkowe pytania, podsumowanie, zakończenie szkolenia.
Zgłoszenia prosimy nadsyłać do 7 dni przed terminem szkolenia.
Link do formualrza elektronicznego dostępny na stronie - https://hamilton.com.pl/formularz-zgloszeniowy/?training_id=12400&place_id=0
W razie jakichkolwiek pytań lub wsparcia technicznego prosimy o kontakt: szkolenia@jsh.com.pl lub telefon: 58/ 766 99 46.
Zapytaj organizatora o szczegóły