Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

eFORUM FoodFakty – Listeria, Salmonella i inne zagrożenia - Mikrobiologia w służbie bezpieczeństwa [dzień 1]

Dostępne non-stop

Cel wydarzenia

Mikroorganizmy, a raczej problemy z nimi związane są niezmiennie odpowiedzialne za większość wycofań produktów z rynku. To właśnie wycofanie produktu określa się jako jedno z większych ryzyk utraty zysków dla producentów. Polskie produkty, są niestety na rynkach europejskich postrzegane jako potencjalnie ryzykowne pod kątem występowania Salmonelli i Listerii, i niestety są ku temu podstawy.

Program wydarzenia okazał się tak obszerny, że został podzielony na dwa dni. Większość referatów dotyczyć będzie tej negatywnej strony zanieczyszczeń mikrobiologicznych, ale nie zabraknie bloku dedykowanego zdrowotnym i technologicznym cechom tym razem pozytywnych. 

Zapraszamy do szczegółowego zapoznania się z programem i rejestracji osobno na te dwa dni eFORUM FoodFakty. Nie może Państwa zabraknąć!

Wydarzenie skierowane do

Do wszystkich, którzy bez względu na miejsce w łańcuchu żywności mają bezpośredni lub pośredni wpływ na bezpieczeństwo żywności.

Zakres i poziom merytoryczny referatów dostosowany dla profesjonalistów z obszaru:

  • laboratoria analityczne
  • produkcja i technologia
  • zarządzanie jakością
  • zarządzanie zgodnością produktów

PARTNERZY


 

PARTNER STRATEGICZNY

 

PARTNERZY GŁÓWNI

 

PARNTERZY INSTYTUCJONALNI

PARTNERZY

 

POBIERZ BROSZURĘ

Program

Dzień 1 (24.03) Start godz 11:00

Mikrobiologia jako narzędzie dla jakości i bezpieczeństwa żywności

dr hab. inż. Agnieszka Nowak, prof. PŁ - Instytut Technologii Fermentacji i Mikrobiologii Politechniki Łódzkiej

11:00

Częstotliwość i metody badań mikrobiologicznych oraz interpretacja wyników w odniesieniu do Rozporządzenia Komisji (WE) nr 1441/2007 zmieniające rozporządzenie (WE) nr 2073/2005

Barbara Krupska - Intertek

11:15

Wprowadzenie do challenge tests

Kamila Kuik - ALS

11:27

LAMP – technologia, która ewoluuje

Izabela Michalczyk - 3M

11:42

Wykrywanie wirusów w próbkach żywności. Jak w prosty sposób wykonać oznaczenia zgodnie z ISO 15216

Krzysztof Knop - bioMérieux

11:57

Zastosowanie techniki MALDI-TOF w identyfikacji drobnoustrojów

Dorota Merlak - Argenta

12:12

Shigatoksyczne E. coli (STEC) i zawiłości genetyczne w praktyce - wynik na sprawozdaniu z badań zgodnie z IS/TS 13136 i jak go interpretować

Aleksandra Walińska - J.S.Hamilton

12:27

Nowe gatunki Listeria - problemem w przemyśle spożywczym

dr inż. Barbara Szymczak - Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

12:39

Normalizacja w mikrobiologii żywności

Izabela Ancuta - Polski Komitet Normalizacyjny

12:54

Sesja Q&A

13:06

>> NAGRANIE: 2 DZIEŃ <<

Warunki uczestnictwa

Nagranie dostępne jedynie dla klientów Strefy Managera.

Oferta Strefy Managera dostępna wyłącznie dla firm produkcyjnych i handlowych z branży spożywczej, suplementów diety oraz opakowaniowej. Zapoznaj się z ofertą Strefy Managera.

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.