eFORUM FoodFakty - Strategie zrównoważonego rozwoju w branży spożywczej
Dostępne non-stop
Cel wydarzenia
eFORUM FoodFakty – Strategie zrównoważonego rozwoju w branży spożywczej
Szanowni Państwo!
Wydarzenie skierowane do
Managerów i specjalistów branży spożywczej, wszystkich którzy uczestniczą w procesie produkcji, technologii, kontroli jakości, logistyce.
PARTNERZY
PARTNER STRATEGICZNY
PARTNERZY GŁÓWNI
PARTNER INSTYTUCJONALNY
Program
Perspektywa 1. Wyzwania globalne start godz. 11:00 |
|
Powitanie Janusz Olejnik - pomysłodawca i założyciel FoodFakty |
|
Dekarbonizacja: postęp, motywacja oraz jak ją przeprowadzić - premiera raportu EIT Food i Deloitte „Cultivating our Climate” Aleksandra Niżyńska - RIS Project Manager, European Institute of Innovation & Technology (EIT) Food dr Aleksander Łaszek - Menedżer w zespole Analiz Ekonomicznych Deloitte |
|
Rola biogospodarki w gospodarce obiegu zamkniętego. Jak stworzyć zrównoważony, neutralny dla klimatu i regeneracyjny system produkcji i konsumpcji żywności dr inż. Agnieszka Sznyk - Prezes INNOWO, Instytutu Innowacji i Odpowiedzialnego Rozwoju |
|
Zrównoważone życie w zgodzie z Planetą dla każdego i na co dzień Anna Gorączka - Green Officer, Grupa Żabka |
|
Perspektywa 2. W jaki sposób branża rolno-spożywcza może obniżać emisje gazów cieplarnianych? Uwarunkowania organizacyjne, techniczne i digitalizacja godz. 11:50
|
|
Dekarbonizacja i redukcja śladu węglowego – inwestycje w branży spożywczej Jakub Włodarczyk - Dyrektor ds. Rozwoju Biznesu w VIVERNO Sp. z o.o. |
|
Zrównoważona produkcja wieprzowiny w modelu od pola do stołu Grzegorz Brodziak - Prezes zarządu Goodvalley Agro S.A. i wiceprezes zarządu Grupy Goodvalley ds. zrównoważonego rozwoju |
|
Monitoring i optymalizacja zużycia mediów technologicznych - proces produkcyjny, linie pakujące oraz stacja mycia Łukasz Wołoszyn - Industry Manager Food & Beverage, Endress+Hauser Polska sp. z o.o. |
|
Zdaniem eksperta - Sesja Q&A dla perspektyw 1 i 2 godz. 12:35 |
|
Perspektywa 3. Dywersyfikacji protein i łańcuchów dostaw godz. 13:00 |
|
Białka rzepakowe: nowe zrównoważone źródło białka roślinnego Magdalena Kozłowska - CEO i współzałożyciel NapiFeryn BioTech |
|
Potencjał wykorzystania makuchów do rozwoju innowacyjnych roślinnych produktów spożywczych i dodatków do żywności dr inż. Łukasz Łopusiewicz - Adiunkt w Centrum Bioimmobilizacji i Innowacyjnych Materiałów Opakowaniowych Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie |
|
Czy warto jeść czekoladę? Od ziarna kakaowego do czekolady - perspektywy w kontekście zrównoważonego rozwoju dr hab. inż. Jolanta Kowalska, prof. SGGW - pracownik naukowo-badawczy Instytutu Nauk o Żywności SGGW w Warszawie |
|
Sesja Q&A dla perspektywy 3 godz. 13:40 |
Warunki uczestnictwa
Nagranie dostępne jedynie dla klientów Strefy Managera.
Oferta Strefy Managera dostępna wyłącznie dla firm produkcyjnych i handlowych z branży spożywczej, suplementów diety oraz opakowaniowej. Zapoznaj się z ofertą Strefy Managera.
Dostępne w abonamencie Strefy Managera