Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

eFORUM FoodFakty - Strategie zrównoważonego rozwoju w branży spożywczej

Dostępne non-stop

Cel wydarzenia

eFORUM FoodFakty – Strategie zrównoważonego rozwoju w branży spożywczej  

Szanowni Państwo!

Zrównoważony rozwój w branży spożywczej to już nie tylko odległa perspektywa i teoria, to się już dzieje. Oprócz coraz to nowych planowanych rozwiązań prawnych, rośnie świadomość konsumentów. Najlepsze firmy na rynku znalazły efektywne metody przekształcenia nakładów i wysiłków w kierunku osiągniecia celów zrównoważonego rozwoju w realne korzyści dla organizacji. Europa i świat jest nieustannie targany coraz to nowymi kryzysami przysłaniającymi długofalowe wyzwania, niemniej świadomość odpowiedzialności i wpływu systemów żywności na świat nieustannie rośnie. 
Zapraszamy do wysłuchania kilku niezwykle inspirujących wypowiedzi ekspertów i panelu dyskusyjnego.

 

 

Wydarzenie skierowane do

Managerów i specjalistów branży spożywczej, wszystkich którzy uczestniczą w procesie produkcji, technologii, kontroli jakości, logistyce. 

PARTNERZY


 

 

PARTNER STRATEGICZNY

 

                                          

PARTNERZY GŁÓWNI

 

PARTNER INSTYTUCJONALNY

 

POBIERZ BROSZURĘ

Program

Perspektywa 1. Wyzwania globalne

start godz. 11:00

 

Powitanie

Janusz Olejnik - pomysłodawca i założyciel FoodFakty 

 

Dekarbonizacja: postęp, motywacja oraz jak ją przeprowadzić - premiera raportu EIT Food i Deloitte „Cultivating our Climate”

Aleksandra Niżyńska - RIS Project Manager, European Institute of Innovation & Technology (EIT) Food

dr Aleksander Łaszek  - Menedżer w zespole Analiz Ekonomicznych Deloitte

Rola biogospodarki w gospodarce obiegu zamkniętego. Jak stworzyć zrównoważony, neutralny dla klimatu i regeneracyjny system produkcji i konsumpcji żywności

dr inż. Agnieszka SznykPrezes INNOWO, Instytutu Innowacji i Odpowiedzialnego Rozwoju

Zrównoważone życie w zgodzie z Planetą dla każdego i na co dzień

Anna Gorączka - Green Officer, Grupa Żabka

 

Perspektywa 2.

W jaki sposób branża rolno-spożywcza może obniżać emisje gazów cieplarnianych?

Uwarunkowania organizacyjne, techniczne i digitalizacja

godz. 11:50

 

 

Dekarbonizacja i redukcja śladu węglowego – inwestycje w branży spożywczej

Jakub Włodarczyk - Dyrektor ds. Rozwoju Biznesu w VIVERNO Sp. z o.o.

Zrównoważona produkcja wieprzowiny w modelu od pola do stołu

Grzegorz Brodziak - Prezes zarządu Goodvalley Agro S.A. i wiceprezes zarządu Grupy Goodvalley ds. zrównoważonego rozwoju

 

Monitoring i optymalizacja zużycia mediów technologicznych - proces produkcyjny, linie pakujące oraz stacja mycia

Łukasz Wołoszyn - Industry Manager Food & Beverage, Endress+Hauser Polska sp. z o.o. 

Zdaniem eksperta - Sesja Q&A dla perspektyw 1 i 2

godz. 12:35

 

Perspektywa 3.

Dywersyfikacji protein i łańcuchów dostaw

godz. 13:00

  

Białka rzepakowe: nowe zrównoważone źródło białka roślinnego

Magdalena Kozłowska - CEO i współzałożyciel NapiFeryn BioTech 

 

Potencjał wykorzystania makuchów do rozwoju innowacyjnych roślinnych produktów spożywczych i dodatków do żywności

dr inż. Łukasz Łopusiewicz - Adiunkt w Centrum Bioimmobilizacji i Innowacyjnych Materiałów Opakowaniowych Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie

 

Czy warto jeść czekoladę? Od ziarna kakaowego do czekolady - perspektywy w kontekście zrównoważonego rozwoju

dr hab. inż. Jolanta Kowalska, prof. SGGW - pracownik naukowo-badawczy Instytutu Nauk o Żywności SGGW w Warszawie

 

Sesja Q&A dla perspektywy 3

godz. 13:40

 

Warunki uczestnictwa

Nagranie dostępne jedynie dla klientów Strefy Managera.

Oferta Strefy Managera dostępna wyłącznie dla firm produkcyjnych i handlowych z branży spożywczej, suplementów diety oraz opakowaniowej. Zapoznaj się z ofertą Strefy Managera.

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.