Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

eFORUM Najważniejsze zmiany w prawie żywnościowym i opakowaniowym w 2022 i I kw. 2023 dzień 1

Data: 20.04.2023 Miejsce:
Czas trwania: 7 h

Cel szkolenia

Przekazanie unikalnej, eksperckiej wiedzy w formule opartej na konkretnych przypadkach stanowiących szczególne wyzwania dla producentów żywności. Formuła online pozwala uczestnikom na zoptymalizowanie kosztu, czasu, ale nadal umożliwia zadawanie pytań i nawiązywanie relacji z prelegenami i uczestnikami.

Szkolenie skierowane do

Managerek i managerów, specjalistek i specjalistów, i wszytskich pozostałych osoób odpowiedzialnych za zgodność produktów i procesów z przepisami i womogami odbiorców. W tym za prace rozwojowe i R&D, działania komunikacyjne i marketingowe, relacje z inspekcjami, urzędami. Poziom merytoryczny dostosowany do osób zajmujących się zawodowo obszarem produkcji i dystrybucji żywności. 

Program

PROGRAM 

START godz. 8:50 - powitanie i wstęp - Janusz Olejnik, Foodfakty

SESJA PORANNA - Znakowanie/Dodatki/Suplementy

Ograniczenia w znakowaniu produktów zawierających alkohol

mec. Ewa KuczyńskaGFP Legal

9:00

Wybrane, kluczowe zmiany w obszarze dodatków do żywności wpływające na branżę spożywczą 2022/23

Joanna Gajda-Wyrębek, NIZP PZH-PIB

9:20

Owady jako nowa żywność - pytania i kontrowersje

dr Żaneta Zemła-Pacud, TKP i Wspólnicy

 9:40

Projekt nowelizacji o bezpieczeństwie żywności i żywienia w kontekście suplementów diety

dr Joanna Uchańska, Chałas i Wspólnicy

10:00

Uchwały Zespołu ds. Suplementów Diety: dobrowolne wytyczne czy twarde wymogi?

Alicja Michałowska, Food Law

10:20 

Czy wskazywanie form chemicznych witamin i minerałów w oznakowaniu suplementu jest obowiązkowe? Wyrok TSUE i zawarta w nim wykładnia przepisów oraz jej wpływ na praktykę inspekcji sanitarnych

mec. Magdalena Wawrzyniak, Food & Pharma Legal

10:40

Sesja Q&A

11:00

Przerwa do godz. 12:30 - powitanie po przerwie, informacje od organizatora

SESJA POPOŁUDNIOWA - Suplementy/Opakowania

Kwalifikacja żywności specjalnego przeznaczenia medycznego na kanwie wyroku TSUE C-418/21

dr Żaneta Zemła-Pacud,  TKP i Wspólnicy

12:40

Co producent żywności musi wiedzieć, wymagać i wdrożyć w odpowiedzi na dopuszczenie recyklatów do produkcji opakowań dla żywności?

Adam FotekJ.S. Hamilton

13:00

Symbole dotyczące opakowań na żywności – zasady stosowania obecnie i w przyszłości (materiał, recykling, sortowanie itp.)

Joanna Olszak, IGI Food Law

13:20

 Przewidywane/planowane zmiany w prawie PL i UE dot. oznakowania ogółem na opakowaniach

Magda Biernat-Kopczyńska, REKOPOL

13:40

Wykład ponadprogramowy w jęz. angielskim:

What documentation for food packaging should an exporter have - interesting cases of national regulations in the EU

dr Ioan Paraschiv, knoell

 14:00

Sesja Q&A 

14:20


 POBIERZ BROSZURĘ Z PROGRAMEM 


ZGŁOŚ CHĘĆ UDZIAŁU TAKŻE W DNIU 2

Warunki uczestnictwa

ZGŁOSZENIE CHĘCI UDZIAŁU

  1. Poprzez rejestrację wstępną poprzez formularz poniżej 
  2. Wysyłając informację e-mailem na adresy:
    foodfakty@foodfakty.pl
    joanna.markwas@foodfakty.pl
  3. Telefonicznie pod numer telefonu:
      663 224 529 lub 600 972 263 lub 507 726 456

Skontaktujemy się z Państwem niezwłocznie.

Wszystkie firmy oraz Klienci Strefy Managera

Cena netto

Udział w wybranym jednym dniu – 1 osoba

390 PLN

Udział w dwóch dniach - 1 osoba

690 PLN

OFERTA SPECJALNA FIRMA

Pakiet „FIRMA 5” 2 dni - 5 osób

890 PLN

Pakiet „FIRMA 10” 2 dni - 10 osób

1190 PLN

BONUS dla klientów Strefy Managera: Pakiet „FIRMA 10” w cenie „FIRMA 5”

BONUS DLA CZŁONKÓW ORGANIZACJI PARTNERÓW WSPIERAJĄCYCH - 10%

•ilość pakietów FIRMA 10 ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń

•Inne konfiguracje - prosimy o kontakt z konsultantem

UWAGA! Rabaty nie sumują się.

Nauka (Uczelnie, Instytuty badawcze)

Inspekcje urzędowe

Cena za osobę netto

Udział w jednym wybranym dniu

100 PLN

Udział w obu dniach

200 PLN

Studenci (rejestracja na adres e-mail uczelni)

 BEZPŁATNIE

UWAGA! Rabaty nie sumują się.

Ceny w tabeli netto, VAT 23%

Każdorazowo skontaktuje się z Państwem nasz konsultant i potwierdzi warunki oraz ustali sposób płatności.

NINIEJSZY FORMULARZ JEST WYŁĄCZNIE WYRAZENIEM WSTĘPNEJ CHĘCI UDZIAŁU - KAŻDORAZOWO SKONTAKTUJEMY SIĘ Z PAŃSTWEM W CELU USTALENIA SZCZEGÓŁÓW

#WFP42023

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstawie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.