eFORUM Najważniejsze zmiany w prawie żywnościowym i opakowaniowym w 2022 i I kw. 2023 dzień 2
Data: 21.04.2023 Miejsce:
Czas trwania: 7 h
Cel szkolenia
Przekazanie unikalnej, eksperckiej wiedzy w formule opartej na konkretnych przypadkach stanowiących szczególne wyzwania dla producentów żywności. Formuła online pozwala uczestnikom na zoptymalizowanie kosztu, czasu, ale nadal umożliwia zadawanie pytań i nawiązywanie relacji z prelegenami i uczestnikami.
Szkolenie skierowane do
Managerek i managerów, specjalistek i specjalistów, i wszytskich pozostałych osoób odpowiedzialnych za zgodność produktów i procesów z przepisami i womogami odbiorców. W tym za prace rozwojowe i R&D, działania komunikacyjne i marketingowe, relacje z inspekcjami, urzędami. Poziom merytoryczny dostosowany do osób zajmujących się zawodowo obszarem produkcji i dystrybucji żywności.
Program
PROGRAM START godz. 8:50 - powitanie i wstęp - Janusz Olejnik, Foodfakty |
|
SESJA PORANNA - Znakowanie/Dodatki/Suplementy |
|
Nowe kompetencje Inspekcji Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych mec. Paweł Borek, Borek Legal |
9:00 |
Kary pieniężne nakładane przez organy urzędowej kontroli żywności dr Agnieszka Szymecka-Wesołowska, Food Law |
9:20 |
Reklama w Internecie współpraca z influencerami. Na co zwracać uwagę, żeby nie narażać się na ryzyko sankcji mec. Magdalena Wawrzyniak, Food & Pharma Legal |
9:40 |
Uznanie produktu za niebezpieczny i związane z tym obowiązki firmy – analiza aktualnych przypadków na rynku Izabela Tańska, IGI Food Law |
10:00 |
Odstępstwa od wymogów produkcji ekologicznej oraz stosowanie niektórych produktów i substancji Magdalena Wolska, Food Fakty |
10:20 |
Omnibus w branży spożywczej mec. Paweł Borek, Borek Legal |
10:40 |
Wykład ponadprogramowy: Znakowanie mięsa wieprzowego w zależności od strefy występowania afrykańskiego pomoru świń i możliwości jego przetwarzania dr n. wet. Marta Sztachańska, OZZLW „BŻiZZ” |
11:00 |
Sesja Q&A |
11:20 |
Przerwa do godz. 12:30 - powitanie po przerwie, informacje od organizatora |
|
SESJA POPOŁUDNIOWA - Suplementy/Opakowania |
|
ESG - węzłowe zagadnienia dla branży spożywczej dr Joanna Uchańska, Chałas i Wspólnicy |
12:40 |
Przeciwdziałanie marnowaniu żywności: nowe przepisy, problemy, case study mec. Bartosz Fogel, GFP Legal |
13:00 |
„Greenwashing” w zakresie zrównoważonej produkcji dr Agnieszka Sztoldman, Osborne Clarke |
13:20 |
Przegląd nadchodzących zmian w zakresie krajowego prawa żywnościowego Patryk Kalinowski, Food Law |
13:40 |
Przegląd nadchodzących zmian w zakresie unijnego prawa żywnościowego Izabela Tańska, IGI Food Law |
14:00 |
Sesja Q&A |
14:20 |
![]() |
ZGŁOŚ CHĘĆ UDZIAŁU TAKŻE W DNIU 1
Warunki uczestnictwa
ZGŁOSZENIE CHĘCI UDZIAŁU
- Poprzez rejestrację wstępną poprzez formularz poniżej
- Wysyłając informację e-mailem na adresy:
foodfakty@foodfakty.pl
joanna.markwas@foodfakty.pl - Telefonicznie pod numer telefonu:
663 224 529 lub 600 972 263 lub 507 726 456
Skontaktujemy się z Państwem niezwłocznie.
Wszystkie firmy oraz Klienci Strefy Managera |
Cena netto |
Udział w wybranym jednym dniu – 1 osoba |
390 PLN |
Udział w dwóch dniach - 1 osoba |
690 PLN |
OFERTA SPECJALNA FIRMA |
|
Pakiet „FIRMA 5” 2 dni - 5 osób |
890 PLN |
Pakiet „FIRMA 10” 2 dni - 10 osób |
1190 PLN |
BONUS dla klientów Strefy Managera: Pakiet „FIRMA 10” w cenie „FIRMA 5” BONUS DLA CZŁONKÓW ORGANIZACJI PARTNERÓW WSPIERAJĄCYCH - 10% •ilość pakietów FIRMA 10 ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń •Inne konfiguracje - prosimy o kontakt z konsultantem UWAGA! Rabaty nie sumują się. |
Nauka (Uczelnie, Instytuty badawcze) Inspekcje urzędowe |
Cena za osobę netto |
Udział w jednym wybranym dniu |
100 PLN |
Udział w obu dniach |
200 PLN |
Studenci (rejestracja na adres e-mail uczelni) |
BEZPŁATNIE |
UWAGA! Rabaty nie sumują się.
Ceny w tabeli netto, VAT 23%
Każdorazowo skontaktuje się z Państwem nasz konsultant i potwierdzi warunki oraz ustali sposób płatności.
NINIEJSZY FORMULARZ JEST WYŁĄCZNIE WYRAZENIEM WSTĘPNEJ CHĘCI UDZIAŁU - KAŻDORAZOWO SKONTAKTUJEMY SIĘ Z PAŃSTWEM W CELU USTALENIA SZCZEGÓŁÓW
#WFP42023
Zapytaj organizatora o szczegóły